Groaznic! O educatoare a încercat să îşi taie venele în mijlocul copiilor

O educatoare de la o grădiniţă din Iaşi a încercat să se sinucidă în mijlocul copiilor. Ea şi-a înfipt foarfeca în braţ, cu intenţia de a-şi tăia venele. A fost salvată la timp de asistenta medicală a instituţiei, scrie bzi.ro.

O educatoare în vârstă de 29 de ani a încercat să își ia zilele, din cauza presiunilor la care a fost supusă. Femeia și-a înfipt un foarfece în braț, cu intenția de a-și tăia venele.

La scurt timp, asistenta medicală din cadrul grădiniței a reușit să îi smulgă din mâini educatoarei foarfecele și să îi acorde primele îngrijiri. Autoritățile au fost anunțate despre incident printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
La fața locului s-a deplasat un echipaj de Ambulanță, dar și un echipaj de Poliție. Oamenii legii au audiat mai multe persoane, pentru a înțelege cum de s-a ajuns la o situație atât de gravă, încât un angajat să încerce să se sinucidă la locul de muncă.

Despăgubiri pentru hărțuire

În urmă cu câteva zile, Gabriela Aida Rusu a dat în judecată grădinița respectivă. Aceasta le cere magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să oblige Grădinița cu Program Prelungit nr. 24, prin directorul Gheorghina Slătinaru, la plata unor daune materiale de 6.000 de lei, precum și a unor daune morale în valoare de 30.000 de lei.
Grădinița aflată pe strada Mircea cel Bătrân a fost chemată în fața instanței deoarece, conform propriilor declarații, ea ar fi fost supusă fenomenului de „mobbing” (hărțuire constantă – n.r.).

Mai exact, Gabriela Rusu afirmă că este angajată la grădiniță în funcția de administrator de patrimoniu și că, în ultimii cinci-șase ani, ar fi fost hărțuită în mod constant de către directorul unității. Mai mult, ea a afirmat că nu este singura angajată care a sesizat autoritățile competente de existența problemelor respective. Femeia a mai afirmat că, pe fondul de stres continuu, a dobândit și diverse afecțiuni medicale.

La rândul ei, directoarea Gheorghina Slătinaru le-a declarat reporterilor cotidianului BUNå ZIUA IAȘI că ea și-a îndeplinit sarcinile în mod ireproșabil și că angajata poate cere ce dorește ea în instanță.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *