Iulian Rotariu, drama din spatele performanței. „În timpul operației, alergam în jurul spitalului”

Pomierul botoșănean Iulian Rotariu este dovada clară că totul este posibil! Căsătorit și tată a doi copii, acesta are o poveste specială în spate.

Pentru mine pasiunea pentru alergare a început cu un mic necaz. La vârsta de 3 luni, băiețelul meu a fost diagnosticat cu o malformație cardiacă și la 3 ani a suferit o intervenție pe inimă. În timpul operației, alergam în jurul spitalului de la Târgu Mureș. Operația a durat 9 ore. În tot acest timp, am alergat în jurul spitalului. Acolo m-a văzut un om care m-a întrebat dacă vreau să particip la un maraton la Piatra Craiului. Omul acela a plecat la serviciu, s-a întors și eu eram tot acolo. Astfel a fost sigur că pot rezista la orice maraton”, a spus Iulian Rotariu despre începutul pasiunii sale.

Iulian Rotariu, pompierul botoşănean care a cucerit ținuturile din Sahara, Gobi, Atacama, Namibia, Patagonia și Antartica, a ieșit pe primul loc la Ultra Africa Race, o cursă de 220 de km, care a avut loc în Mozambic, în perioada 10-14 noiembrie a.c. Competiția s-a desfășurat între provinciile Gaza și Inhambane și a aliniat la start 16 dintre cei mai buni alergători de ultramaraton extrem din lume.

Pompierul are în palmares mai multe curse care s-au întins pe distanțe de sute de km, în zone neîmblânzite ale lumii: Gobi March – China (iunie 2016), Atacama Crossing – Chile (octombrie 2016), Sahara Race (mai 2017), Roving Race Patagonia (noiembrie 2017), The Last Desert Antarctica (decembrie 2018), The Track Australia (mai 2019).

Iulian Rotariu aleargă în scop caritabil, încercând să sprijine activitatea Asociației Părinților Copiilor cu Autism Botoșani.

2 thoughts on “Iulian Rotariu, drama din spatele performanței. „În timpul operației, alergam în jurul spitalului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *