O generație de medici fără suflet: „Şi dacă îţi iei tatăl în sac, care este problema?”

medic de familie, stiri, botosaniMarturie socanta în Consiliului Local Paşcani. Un functionar public a denuntat practicile inumane si haosul de la Spitalul de Urgenta Pascani, cu scopul de a fi verificate si imbunatatite procedurile medicale de interventie, scrie bittv.info.

Mirela Ancuţa, fosta campioană mondială la Qwan Ki Do, şefa compartimentului Sport-Cultură din cadrul Primăriei Paşcani, le-a povestit consilierilor locali la ultima şedinţă cum tatăl său a murit de curând, cu zile, în loc să îi fie salvată viaţa. 

„Şi daca îl iei în sac, care este problema?”

Tânăra a explicat că bolnavul a fost ţinut ore întregi la Compartimentul de Primiri Urgenţe şi că diagnosticul iniţial a fost greşit. Bărbatul avea ocluzie intestinală şi dureri insuportabile, dar, pentru că nu i-a fost făcută o investigaţie la computerul tomograf, medicul de gardă a ajuns la concluzia că ar avea cancer la colon. “A fost adus de urgenţă la spital, cu o criză abdominală, cu dureri foarte mari. A fost o bâlbă de la internare până la ieşirea din spital. Efectiv, am trăit revoltă, am trăit frustrare, furie pentru că sunt lucruri pe care, dacă nu eşti în spital acolo şi nu le vezi, nu aveţi de unde să le ştiţi. Find adus cu salvare cu dureri abdominale, duminică fiind, la urgenţă nu exista un gastroenterolog. A fost doar un chirug şi medicul internist. După radiografie a fost ţinut pe hol cu dureri foarte mari. După jumătate de oră, după ce tatăl meu a făcut scandal, asistenta care l-a adus a sunat să vadă ce face cu pacientul. L-au dus înapoi la UPU. A venit medicul chirurg. Am cerut să-l duc la Iaşi pentru că nimeni nu făcea nimic cu el. Medicul chirurg mi-a spus că are o crescătură de carne pe colon. I-am rugat pe medici să îl trimită la Iaşi pentru că nu vroiam să-l iau în sac acasă, iar medicul mi-a spus „Şi daca îl iei în sac, care este problema?”, a declarat Mirela Ancuţa în faţa plenului CL Paşcani.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *