Acuze grave aduse de un inginer de la Modern Calor conducerii societății: Au administrat societatea cu rea credință, în favoarea intereselor lor personale

Un inginer de la societatea Modern Calor aduce acuze grave la adresa a doi dintre directorii societății, respectiv a mangerului Florin Sandu și a directorului economic Agapie Denisa. Tonel Dârzu a avut, joi, o intervenție în fața consilierilor locali , spunând că cei doi au administrat societatea cu rea credință, împotriva intereselor salariaților și în favoarea intereselor lor personale.

Acesta susține că de cinci ani de când cei doi conduc societatea  au refuzat sistematic și categoric aducerea salariilor la un nivel decent, deși avea posibilități financiare să facă acest lucru.

Din contra, spune inginerul, ei și-au mărit salariile ”injust de mult”.

În 2013 cheltuielile cu personalul au fost de 8.899.578 lei, iar în 2018 au fost de 10.925.566 lei-o creștere de 22,7% în 5 ani. În aceeași perioadă remunerația brută a directorului general a crescut de la 7000 lei în 2013 la 10.200 lei, adică 45,7%. Creșterea aberantă a profitului prin mențierea foarte jos a nivelului salariilor a avut ca scop meschin punerea de sume enorme în buzunarele proprii ale celor doi directori, sume provenind din participarea la profit. Astfel, pentru profitul net aferent anului 2015 s-a repartizat suma de 96.000 lei celor 215 salariați, adică 447 lei pe salariat și 68.500 lei celor trei directori, adică 22.833 lei de director. Fiecare director a luat de 51 de ori mai mult decât foecare salariat, deci un cunantum de 5.100%. Pentru profitul net aferent anului 2016 s-a repartizat suma de 130.978 lei celor 205 salariați, adică 639 lei de salariat și 74.100 lei celor trei directori, adică 24.700 lei de director. Deci fiecare director a luat de 38 de ori mai mult decât fiecare salariat”, a declarat Tonel Dârziu.

Acesta susține că cei doi directori au menținut acest nivel indecent al salariilor profitând de faptul că în Modern Calor vârsta medie a colectivului este de 51 de ani, fapt pentru care salariații se tem de să protesteze, din frica de a-și pierde locurile de muncă.

Această politică salariaă abuzivă va duce la deprofesionalizarea în scurt timp a societății prin ieșirea accelerată la pensie a celor care au condiții minime de pensionare, prin plecarea celor tineri la alte societăți comerciale unde se plătește decent prin refuzul altor persoane calificate de a se angaja la Modern Calor pe aceste salarii de mizerie”, a mai sous Tonel Dârzu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *