5 secrete pentru a fi un înotător bine pregătit

Înotul este un sport frumos și foarte bun  pentru organism. Acesta are multe beneficii, cateva dintre ele fiind: reduce riscul bolilor cardiovasculare, ajută la îmbunătățirea stărilor de anxietate și ameliorează simptomele de depresie. Îți place să înoți, doar că nu practici așa de bine acest sport? Nu trebuie să fi profesionist, dar este necesar să faci exercițiile corect pentru a da randament 100%. Dacă dorești să devii un înotător mai bun, trebuie să ai răbdare și să exersezi cât mai mult. Este exact ca mersul pe bicicletă, nu se uită niciodată. Dar trebuie să te antrenezi pentru a te menține în formă.

Așadar, descoperă mai departe mici secrete care te fac să înoți corect și eficient :

 

  1. Nu îți ține respirația în apă

 

Ai avut momente când ai simțit că nu mai aer și te-ai panicat? Aceasta stare este cauzată de creșterea concentrației de dioxid de carbon în plămâni. Pentru a evita situațiile de acest gen, trebuie să expiri constant cât timp ești sub apă. Însă, pentru a inspira este foarte potrivită metoda respirației la 3 brațe și constă în inspirare alternativă pe parte stângă și pe partea dreaptă.

  1.       Ești curajos și vrei să încerci ceva nou?

Dacă ești  o persoană căreia îi place să încerce lucruri noi și interesante, atunci este perfect. Înseamnă că îți place să experimentezi și nu îți este deloc teamă de o doză de adrenalină, din contră, chiar te ajută să fi mult mai energic. A sosit momentul să ieși din rutină și să faci scufundări. Exact așa. Pentru scufundări în bazin sau chiar în mare, comandă o mască pentru scuba diving și descoperă misterele de pe fundul mării. În cazul în care nu mergi la mare, poți vedea ce se află în bazinul în care exersezi. Mereu vei vedea câte ceva interesant.

  1. Relaxează-te!

În apă trebuie să te relaxezi și să pui accentul doar pe mișcările pe care le faci. Însă, dacă corpul tău este încordat vei considera apa ca fiind inamicul tău și vei progresa foarte greu. Creierul controlează fiecare gând, mișcare. Sentimentul de frică îți invadează mintea și blochează orice încercare de a înota.  Gândește pozitiv și totul se va rezolva.

  1. Alunecă ușor în apă

Alergatul și mersul pe bicicletă presupun mișcări continue, dar la înot trebuie să fie separate unele de altele printr-o alunecare simplă. Astfel că atunci când brațul tău intră în apă, ține-l întins pentru a efectua următoarea fază, cu ajutorul unei alunecări.

  1.     Efectuare corectă a mișcărilor

Brațul trebuie să intre în apă la același nivel cu umărul, în cazul în care nu faci acest lucru, este foarte posibil să te scufunzi și deplasarea ta fie încetinită. Această tehnică trebuie respectată pentru a progresa cât mai repede.

Chiar dacă nu ai rezultate imediate, nu trebuie să te panichezi și nici să renunți. Ambiția și perseverența sunt elementele esențiale pentru un succes garantat. Secretele expuse mai sus te ajută să devii un înotător bine pregătit și foarte atent la modul în care efectuezi toate tehnicile. Așa că, invata sa înoti  corect și distrează-te cât mai mult!

Sursa foto: https://www.shutterstock.com

       

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *