Consiliul Județean împarte primăriilor banii primiți de la Guvern. Vezi cât primește fiecare unitate administrativ-teritorială!

Consilierii județeni se întrunesc, vineri, pentru a vota proiectele de hotărâre privind repartizarea bugetelor către primăriile din județul Botoșani, după ce joi a avut loc o consultare cu primarii.

Astfel, vor fi repartizate sumele din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale. Județului Botoșani i-a fost repartizat un buget pentru infrastructurăp de 20,8 milioane lei, din care 14,5 milioane lei vor fi direcționați către drumurile județene și 6,3 milioane lei către primării.

Cea mai mare sumă pentru drumurile comunale a fost repartizată Primăriei Dimăcheni, respectiv 350.000 lei, dar și Primăriei Vlădeni, 300.000 lei. Municipiul Dorohoi primește 400.000 lei, sumă net superioară municipiului Botoșani care va primi doar 100.000 lei.

Vezi aici sumele repartizate primăriilor pentru drumuri!

De asemenea, în ședința de vineri se va repartiza către primării suma corespunzătoare cotei de 17,5% din impozitul pe venit și a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe unităţi administrativ-teritoriale pe anul 2019, precum și repartizarea sumelor estimate din cota de 20% din 18,5% din impozitul pe venit și cota de 20% din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anii 2020-2022

Vezi aici cât primesc primăriile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *