Proteste ale consilierilor școlari botoșăneni. Vor întrerupe activitatea!

protest, stiri, botosaniNemulțumiri în centrele județene de resurse și asistență educațională de la salarii.

Cei 63 de angajați ai Centrului Județean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Botoşani vor întrerupe activitatea pe 7 martie, în intervalul 13.00 – 15.00, în semn de nemulțumire față de sistarea plății sporului de învățământ special de 15%  din salariul de bază și față de refuzul Ministerului Educației de a mai acorda din decembrie 2018 personalului didactic de predare din aceste centre sporul de suprasolicitare neuropsihică de 10% din salariul de bază.

În intervalul orar anunţat, consilierii din CJRAE nu vor desfăşura activitatea de evaluare psihosomatică a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, în vederea înscrierii în clasa pregătitoare.

Sindicaliștii din învățământ susțin că măsura de neacordare a sporului, fără a fi operat o modificare legislativă a actelor normative care reglementează organizarea şi funcţionarea CJRAE şi a legii salarizării, urmăreşte realizarea unor economii la fondul de salarii. Ei cer Ministerului Educației găsirea soluțiilor și acordarea acestor drepturi salariale personalului didactic din aceste centre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *