Noi contre în Consiliul Local de la bustul lui Brătianu. Consilier: Această statuie este făcută din plastic!

Un  nou scandal a avut loc joi, în ședința de Consiliu Local, între consilierii PSD și PNL. Pe ordinea de zi a ședinței a fost introdus pentru a nu știu câta oară proiectul privind amplasarea bustului lui I.C Brătianu în parcul Junior din municipiul Botoșani, însă consilierii PSD au declarat că vor vota proiectul doar dacă acesta va fi amplasat în incinta Teatrului ”Mihai Eminescu”.

Consilierul local PSD, Mihai Tincu, a motivat că un astfel de bust, ”făcut din plastic” . Bustul a fost realizat pe cheltuiala consilierului PNL, Marcel Maxim și donată PNL.

Noi suntem de acord cu proiectul de hotărâre privind acceptarea de principiu a unei donații a PNL, dar nu în Parcul Junior pentru următorul motiv: această statuie este făcută din plastic și platinată cu bronz, scrie în documentație. Această statuie, dacă o pui acolo nu rezistă nici 12 luni. Această statuie nu are două avize pentru a fi amplasată în spațiul public: un aviz al Direcției de monumente Regionale de la Suceava și un aviz al Direcției de Monumente din cadrul Ministerului Culturii. Vă propunem, dat fiind aceste chestiuni de ordin tehnic, procedural și de nerespectare a unor legi, să punem acest bust în holul Teatrului ”Mihai Eminescu” sau în viitoarea sală de marmură a teatrului”, a spus Mihai Tincu. 

Declarația lui Tincu l-a iritat pe consilierul Marcel Maxim, care a spus că bustul a fost realizat de un sculptor de la Iași, ”care a umplut Parcul Copou cu același gen de lucrări” și că este turnat din beton cu vopsea platinată și nicidecum nu este din plastic.

”Vopseaua platinată poate fi reînnoită de câte ori este cazul. Nu scrie nicăieri că este din plastic. (…) Nu vă înțeleg comportamentul pe care îl aveți. Practic este un comportament bolșevic, comunist nu vă mai pot face pentru că mi-am cerut scuze. Nu vă mai pot face pentru că nu sunteți, ați fi fost mândri să fi fost comuniști, dar aveți cu totul și cu totul comportament. Îl voi pune proiectul pe ordinea de zi ori de câte ori se poate. O să-l rog pe domnul primar să-l primească în sala de ședințe”, a spus consilierul PNL.

Pentru a calma spiritele, primarul Cătălin Flutur a propus ca bustul să fie amplasat în parcul Filateliei, iar dacă nu se dorește nici acest lucru, va pune bustul pe holul Primăriei. Consilierii PSd nu au fost de acord cu amplasamentul de la Filatelie și au respins proiectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *