Macaleți, despre împărțirea bugetului 2019: 70% rămâne la județ, 30% la comune. Primarii vor fi chemați la consultări

sedinta cu primarii pentru repartizarea banilor din BotosaniConsiliul Județean va repartiza către unitățile administrativ teritoriale doar 30% din bugetul pe care îl va primi. Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a declarat că 70% din fondurile care vor veni de la bugetul de stat vor rămâne anul acesta la județ, respectiv Consiliul Județean.

Sunt consilii județene în țară care dau mult mai puțini bani, în procente mult mai mici la comune și opresc la județ. Noi vom opri 70% la județ. La partea de funcționare vom vedea ce solicitări au primarii, pentru că acum, mai nou , s-au dat bani pentru funcționare la Consiliul Județean, în caz că rămân fără salarii, curent. Trebuie să vedem cum constituim această rezervă, să vedem solicitările și suma și să aplicăm niște procente. Să facem niște proporții, pentru că anul trecut cereau de mii de ori mai mulți bani decât permitea bugetul”, a precizat Macaleți.

El susține că anul acesta se vor aloca bani acelor orașe care au drumuri județene în administrare, precum orașul Bucecea. Urmează ca imediat după primirea bugetului să aibă loc și o consultare cu primarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *