Mandatul medicului botoșănean, director la un spital din Iași, expiră. A fost un mandat controversat!

spitalul-socola-300x225Postul de manager al Institutului de Psihiatrie „Socola” a fost scos la concurs zilele acestea, după trei ani de când este condus de dr. Gabriel Oprişanu. Perioada este cunoscută ca una în care imaginea spitalului a avut de suferit din cauza scandalurilor în care unitatea medicală a fost implicată, spitalul fiind considerat anterior o „unitate medicală de elită”.

like facebook, stiri, botosaniAstfel, de pe data de 22 octombrie 2018 şi până pe 21 noiembrie candidaţii se pot înscrie, fiind necesar să depună un dosar complex. Candidaţii interesaţi vor putea vizita institutul pe data de 15 noiembrie, în intervalul orar 10.00-13.00, sub îndrumarea directorului medical, prof. univ. dr. Roxana Chiriţă, urmând ca verificarea dosarelor candidaţilor să fie pe 22 şi 23 noiembrie, iar pe 26 noiembrie să se afişeze lista candidaţilor admişi. Susţinerea publică a proiectului de management va avea loc pe 6 decembrie, de la ora 10.00, şi la ea pot participa atât reprezentanţii mass-media, cât şi alte persoane care sunt interesate.

Acestea trebuie să transmită intenţia de participare pe adresa de e-mail [email protected] până pe 4 decembrie, în care să precizeze numele şi care sunt întrebările pe care doresc să le adreseze. Rezultatele vor fi afişate pe data de 7 decembrie, ora 14.00, contestaţiile vor fi depuse până pe 10 decembrie, iar rezultatele finale referitor la cine va fi managerul instituţiei vor fi făcute publice pe 12 decembrie, ora 17.00. Mandatul actualului manager a fost unul controversat, în spaţiul public apărând mai multe scandaluri iscate între dr. Gabriel Oprişanu şi mai mulţi angajaţi, ajungându-se inclusiv la plângeri penale sau procese în instanţă pe fondul concedierilor şi al mutărilor disciplinare.

Astfel, unitatea medicală a fost împărţită în mai multe tabere, existând de ambele părţi ameninţări şi acuze, situaţia tensionată începând la scurt timp de la instalarea acestuia ca manager, după ce angajaţii pretindeau că asistenta Amalia Iuraşcu, director de îngrijiri al institutului, ar fi privilegiată de acesta. Dosarul de înscriere pentru participarea la concursul de manager se va depune la sediul Institutului de Psihiatrie „Socola” până la data de 21 noiembrie 2018, ora 15.00.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *