Zece angajaţi ai Primăriei s-au imbolnavit dupa o petrecere de Sfintul Gheorghe in sediul institutiei

Zece angajaţi ai Primăriei Cotusca au acuzat simptome specifice unei toxinfecţii alimentare, după ce au consumat carne de porc. Potrivit medicului Stela Creţu, director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, cele zece persoane au participat, vineri, la patronul unuia dintre colegi. Au consumat printre alte alimente carne de porc şi caş, surse principale care ar fi condus la toxiinfecţia alimentară. Deşi iniţial s-a vehiculat că acea carne de porc consumată la festin ar fi fost tăiată în gospodăria unui localnic din Coţuşca, ulterior, în urma anchetei, persoanele suferinde nu au recunoscut şi au declarat medicilor care anchetează cazul că acea carne de porc ar fi fost cumpărată din magazin.  Angajaţii Primăriei Coţuşca acuză cefalee, vărsături, scaune diareice numeroase, iar trei dintre aceştia şi dureri musculare la ceafă şi gât. Tocmai din acest motiv, autoritatile sanitare nu excluds ca persoanele respective sa fie infectate cu trichineloză.

Noi am fost anunţaţi de medicul de familie din localitate, iar o echipă de inspectori sanitari şi veterinari  s-au deplasat la faţa locului pentru anchetă.  Pentru că acea carne nu a fost verificată trichinoscopic este posibil să intre în discuţie şi diagnosticarea unei posibile trichineloze. Se  face şi acest examen care va pune diagnosticul acestei simptomatologii. Pentru că persoanele respective acuză dureri la muşchii gâtului şi a cefei ne gândim şi la diagnosticul de trichineloză”, a spus medicul Stela Creţu.

O parte dintre angajaţii Primăriei Coţuşca urma să fie aduşi în cursul serii la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a fi internaţi. Printre persoanele care au acuzat dureri si care a participat la festin se numara si viceprimarul comunei.