Judeţul Botoşani, locul trei pe ţară la promovabilitatea de la examenul de definitivare în învăţământ

examen profesoriJudeţul Botoşani ocupă un loc fruntaş la promovabilitatea de la examenul de definitivare în învăţământ. Potrivit Ministerului Educaşiei, ponderea mediilor între 8 şi 10 atinge procente de peste 70% în judeţele Bistrița-Năsăud (76,9%), Botoșani (70,9%), Gorj (70,6%), Mureș (70,2%) și în municipiul București (73,7%). Valori sub 50% apar în judeţele Caraș-Severin (49,2%) şi Călărași (45,7%).

like facebookConform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului, media la examenul de definitivare este constituită din nota la proba scrisă (70%), nota pentru portofoliul profesional personal (10%) și notele obținute la inspecțiile de specialitate (20%). Candidaţii care au obţinut medii peste 8 dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Rezultatele finale se afişează, la centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro, duminică, 30 aprilie.  Validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru are ca termen-limită data de 22 mai.

Reamintim că în urma unor măsuri legislative operate în 2016, o persoană poate susține proba scrisă de cel mult trei ori fără a plăti taxă. Ulterior, susținerea examenului va fi condiţionată de achitarea unor taxe stabilite de Ministerul Educaţiei Naționale. De asemenea, persoanele care nu au promovat se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar, se mai preciyeayă în comunicatul ministerului.

One thought on “Judeţul Botoşani, locul trei pe ţară la promovabilitatea de la examenul de definitivare în învăţământ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *