Îngrijorător! Copil de trei ani depistat cu tuberculoză

tbc mnedic mirela ciomaga director tbc daniel buligaUn copil de numai trei ani din județul Botoșani a fost depistat cu tuberculoză. De asemenea, un altul de 14 ani se află în evidențele Spitalului de Pneumoftiziologie cu această boală. Situația privind cazurile de tuberculoză din județul Botoșani au fost prezentate, vineri, în cadrul unei conferințe de presă de reprezentanții Spitalului TBC Botoșani. Medicul Mirela Ciomaga a declarat că în anul 2016 au fost înregistrate mai puține cazuri de tuberculoză decât în anul precedent, respectiv 315 cazuri, din care 258 sunt cazuri noi iar 57 au fost recidive cu retratament.

like-facebookMai îngrijorător este faptul că această boală a fost luată și de un copil de trei ani. Acesta este un copil instituționalizat iar diagnosticul pus de medici este tuberculoză extrapulmonară.

La copilul de trei ani nu am depistat un contact al copilului, iar celălalt are părinte cu tuberculoză și copil diagnosticat ulterior. De obicei copii iau tuberculoza din familie, având contact prelungit cu un membru al familiei care este bolnav și care nu se prezintă la medic pentru că se tratează de răceală. Astfel de cazuri de îmbolnăviri la copii nu sunt foarte dese. Incidența în Botoșani pe tuberculoza la copil este mică ”, a spus Mirela Ciomaga, care a menționat că în 2015 a mai fost diagnosticat cu tuberculoză un copil cu vârstă atât de mică.

 

 

 

One thought on “Îngrijorător! Copil de trei ani depistat cu tuberculoză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *