Banii din fondul de rezervă al Consiliului Județean, direcționați către Primăria Manoleasa. Vezi motivul!

consiliul judeteanFondul de rezervă al Consiliului Județean nu va merge pe calamități și situații de urgență, ci pentru a achita serviciile de proiectare care au fost efectuate de o firmă pentru realizarea unor investiții în comuna Manoleasa, respectiv pentru reabilitarea căminului cultural și modernizare de drumuri comunale.

like facebookProiectul de hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean a iscat nemulțumiri în rândul consilierilor liberali, care au acuzat faptul că fondul de rezervă trebuie folosit pentru calamitățile naturale și nicidecum pentru a achita datoriile unei primării, chiar dacă aceasta are conturile poprite.

Nu mi se pare cel puțin moral să aprobăm din fondul de rezervă al județului pentru o comună în condițiile în care constituirea lui este în general pentru calamități naturale. Am avut destule calamități și situații de calamități anul acesta încât puteam să utilizăm banii. Comuna Manoleasa cred că trebuie să găsească alte surse financiare să iasă din această situație de criză. De altfel, este un contract de proiectare încă din anul 2010, cred că este mai degrabă o situație de management defectuos acolo decât o situație de criză financiară și vom vota împotriva acestui proiect de hotărâre„, a precizat Gheorghe Sorescu.

L-a contrazis social-democratul Gheorghe Vâzdoagă, care a spus că situația de la Primăria Manoleasa este una de criză.

Situația trenează de mai multă vreme și situația care trebuie să ne-o punem: așteptăm să facem anchete sau ajutăm comuna Manoleasa să iasă din situația pe care nu actualul primar a generat-o. Este o situație de urgență și până ce facem noi analize să vedem cine sunt vinovații comuna s-ar putea să aibă probleme serioase„, a spus Vâzdoagă.

Astfel, 265.000 lei din cei 300.000 lei din fondul de rezervă au fost direcționați către Primăria Manoleasa, proiectul fiind votat de consilierii județeni PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *