Un samsar de maşini a câştigat împotriva fiscului plata TVA. Vezi ce a invocat în instanţă!

masini la vanzareUn samsar de maşini a reuşit să învingă fiscul în instanţă după ce a fost pus la plata TVA ca urmare a tranzacţiilor cu maşini făcute în trei ani.

Potrivit finanţiştilor, Daniel P. a vândut, în intervalul 2008-2011, 28 de autoturisme depăşind plafonul de 35.000 de euro de la care trebuia să se înscrie ca persoană plătitoare de TVA.

Astfel, tranzacţiile făcute de bărbat au ajuns la 200.386 de lei, iar fiscul i-a imputat 234.000 de lei, după un control făcut în anul 2014. Aproape jumătate din suma imputată erau dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Samsarul a contestat în instanţă decizia fiscului şi a câştigat motivat de faptul că el nu avea obligaţia de a se înregistra în scopuri TVA pentru că i se prevede un regim special.

like facebookMai exact, el vindea produse second hand şi calcularea plafonului de 35.000 de eruo se realizează la profitul nu la valoarea totală a tranzacţiilor. Profitul său în cei trei ani a fost de 118.739 de lei, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză, în primă instanţă, şi a anulat deciziile fiscului de imputare a TVA.

 

One thought on “Un samsar de maşini a câştigat împotriva fiscului plata TVA. Vezi ce a invocat în instanţă!

  1. Sa plateasca cheltuielile de judecata incompententul care a generat toata situatia asta, nu statul roman (prin anaf). E plin la fisc de incompetenti care nu cunosc legi elementare si trebuie sa te tarasca prin instanta ca sa le arate judecatorul ce scrie in lege… Ei, functionarii si inspectorii lu’ peste nu stiu legile si au pretentia ca sa le stie contribuabilii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *