Ce a decis Curtea de Apel Suceava în cazul dispoziției emisă de primarul Portariuc cu privire la suspendarea din funcție a lui Florin Aionițoaie

aionitoaei florinCurtea de Apel Suceava a decis că hotărârea primarului Ovidiu Portariuc, de a-l suspenda din funcție pe directorul Teatrului ”Vasilache”, Florin Aionițoaie, a fost legală. În ciuda acestui fapt, acesta va fi menținut pe funcție și în plus va primi și drepturile bănești aferente perioadei cât a fost suspendat, ca urmare a faptului că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au finalizat cercetarea în cazul său printr-o ordonanță de netrimitere în judecată. Executivul Primăriei va contesta însă această decizie a procurorilor.

like facebookDumnealui a pierdut acest recurs, ceea ce înseamnă că dispoziția a fost emisă legal și corect de primar. Ceea ce am făcut noi a fost corect, procurorul a spus că faptele pe care le-am transmis noi acolo nu sunt de natură penală, pentru că acel conflict de interese nu există între domnul Floricel și domnul Floricel, aceeași persoană, ci există o relație comercială între Teatrul de păpuși Vasilache și Asociația Focus, unde domnul Floricel era președinte și un alt domnul Floricel contabil, dar folosul patrimonial nu a fost obținut de către domnul Floricel, ci de către Asociație, și nu este un conflict de interese pentru că nu a luat dumnealui în calitate de președinte bani de la asociație, aspect asupra căruia vrem că facem recurs la decizia procurorilor”, a spus viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Potrivit secretarului Primăriei Botoșani, Ioan Apostu, Florin Aionițoaie rămâne, în continuare, director la Teatrul Vasilache, întrucât dispoziția dată de Portariuc a fost de suspendare a contractului de management pe perioada cercetării penale.

Cercetarea penală fiind finalizată printr-o ordonanță de netrimitere în judecată, a încetat cauza suspendării și am dispus repunerea pe funcție. Dumnealui a contestat legalitatea dispoziției de suspendare, legalitate care a fost analizată pe fond de Tribunalul Botoșani și în recurs de Curtea de Apel și s-a spus clar: dispoziția este legală. Nu exista formă de vinovăție în formă penală, dar în materie administrativă exista sau nu, îmi pun eu problema. În momentul în care închei un contract între două persoane juridice pe care le reprezintă una și aceeași persoană, mai ales că vorbim de niște bani publici”, a spus Apostu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *