Expoziții și comunicări la Biblioteca Județeană, grupate sub titlul ”Unirea din 1859”

AFIS Unirea din 1859 Sectia CopiiBiblioteca Județeană ”Mihai Eminescu” Botoșani, Cabinetul de Numismatica și Filatelie și Secția de Împrumut Carte pentru Copii ale instituției va invită vineri, 22 ianuarie 2016, începând cu ora 11:00, la manifestarea ”Unirea din 1859”.

Prilejuită de aniversarea a 157 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, activitatea, găzduită de Sala de Lectură a Secției de Împrumut Carte pentru Copii, va cuprinde o serie de comunicări dedicate istoricului moment sărbătorit.

Este vorba de ”Unirea de la 1859 și Alexandru Ioan Cuza” – prezintă prof. dr. Dan Prodan, ”Reformele lui Cuza” – prezintă prof. Virginia Loghin, ”Unioniștii botoșăneni” – prezintă prof. arhivist Ștefan Cervatiuc și ”Proiectul de reformă monetară a lui Cuză” – prezintă bibliotecar Mihai Cornaci.

Cu această ocazie va avea loc și vernisarea expoziției de carte, medalistică, filatelie și planșe, ”Generația Unirii în conștiința posterității”.

Partener al evenimentului este clasa a VIII-a B de la Șc. Gimnazială nr. 8, Botoșani, coord. prof. diriginte Virginia Loghin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *