Semnele de circulație din municipiul Botoșani, montate în bătaie de joc. Mii de șoferi riscă amenzi

intesectie semnalizata gresit intre Bulevardul Mihai Eminescu si strada Nicolae Iorga - BotosaniMii de șoferi din Botoșani sunt puși în situația de a încălca zilnic normele de circulație din cauza neglijenței autorităților locale. Semnele de circulație montate pe străzile din municipiu sunt o bătaie de joc la adresa celor care urcă la volan.

Spre exemplu, în intersecția de la Colegiul Național AT Laurian, dintre Bulevardul Mihai Eminescu și strada Nicolae Iorga, există semnalizare rutieră case se bate cap în cap și care îi induce în eroare pe șoferi.

like facebookCei care vin dinspre Casa Tineretului și se îndreaptă spre Iași sunt obligați să țină cont în intersecția semaforizată dintre Bulevardul Mihai Eminescu și Nicolae Iorga de un indicator rutier care arată că banda pentru mers înainte este cea din dreapta.

Niciun șofer nu ține cont însă de acest indicator, pentru că marcajul de pe partea carosabilă contrazice indicatorul și arată că șoferii care merg înainte sau care fac stânga trebuie să se înscrie pe banda presemnalizată „înainte sau la stânga” aflată pe mijlocul bulevardului.

intesectie semnalizata gresit intre Bulevardul Mihai Eminescu si strada Nicolae Iorga - BotosaniÎn aceste condiții, toți șoferii care fac acest lucru riscă să fie amendați. Codul Rutier prevede că șoferii au obligația de a respecta prioritar indicatorul rutier, nu marcajul pe pe partea carosabilă.

Eroarea aparține funcționarilor din Primăria Botoșani și membrilor Comisiei de sistematizare rutieră constituită la nivelul municipiului. Aceștia nu s-au sincronizat în momentul montării indicatorului și executării marcajelor.

intesectie semnalizata gresit intre Bulevardul Mihai Eminescu si strada Nicolae Iorga - Botosani

 

 

 

One thought on “Semnele de circulație din municipiul Botoșani, montate în bătaie de joc. Mii de șoferi riscă amenzi

  1. Sunt foarte multe probleme de acest gen in oras dar de departe problemele cele mai mari sunt ca cei de la comisia asta lu’ peste prajit nu sunt interesati de nici o sistematizare ei sunt gramada dau cu stangu-n dreptu, politistii stau ascunsi numai prin boscheti si dupa colturi la panda, cei care monteaza indicatoarele si aplica marcajele sunt dorei cu acte, totul pe principiul ca daca apare vreo groapa sau o problema de ce sa o astupam sau sa o remediem punem un indicator cu limitare de viteza la 30 ca fraierii tre sa il respecte. M**e

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *