Sute de persoane au primit ilegal ajutoare sociale

ajutoaresocialeSute de persoane au păcălit statul pentru a primi ilegal ajutoarele sociale. Inspectorii sociale de la Agenţia Judeţeană de Prestaţii sociale au efectuat, din august până în noimebrie,. verificări la persoanele ce au primit astfel de ajutoare.

La persoanele care au primit sprijin financiar pentru susţinerea familiei s-a verificat prima jumătate a anului, iar la cei care au primit ajutoare de încălzire s-a verificat toamna anului trecut.

like facebookPe listele inspectorilor au fost cuprinse 3184 de cazuri fiind găsite 547 de persoane ce au declarat un venit greşit pentru a se încadra în prevederile privind acordarea sprijinului, 24 de persoane deţineau bunuri ce le excludeau de fapt de la primirea banilor, iar 97 de persoane nu sunt în baza de date a Agenţiei Judeţene de Ocuparea Forţei de muncă pentru căutarea unui serviciu. În urma anchetei s-au emis 132 de decizii privind returnarea a 22.540 de lei.

„AJPIS Botoșani a emis si a transmis pana in prezent un număr de 132 decizii de debit in valoare totală de 22.540 lei cu titlu de la ajutor social si venit minim garantat urmare verificarilor efectuate de personalul AJPIS Botosani”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *