Exclusiv! Noi probleme pentru patronul de la Tex! Procurorii DNA au ridicat 10 arme de la Dănuță

viorel danuta la dna suceava
Viorel Dănuță, la intrarea în sediul DNA Suceava

Viorel Dănuţă, patronul restaurantului şi hotelului Tex, s-a mai ales cu o altă acuzaţie după descinderile de acum trei săptămâni ale procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Surse judiciare susțin că, în timpul percheziţiilor, procurorii au descoperit nu mai puțin de zece arme. Șapte dintre ele, patru pistoale și trei puști de vânătoare, au fost găsite în locuința lui Dănuță, iar alte trei într-o hală pe care omul de afaceri botoșănean o deține.

Pe lângă arme, oamenii legii au ridicat și cantități importante de muniție.

like facebookProcurorii au cerut sprijinul poliţiştilor Serviciul Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase pentru a le expertiza.

Problema patronului de la Tex este că, în urma unei prime anchete, una dintre arme s-a dovedit a fi deținută ilegal, iar pentru acest fapt a fost deja deschis un nou dosar penal pe numele acestuia.

Procurorii DNA vor să afle detalii şi cu privire la celelalte arme ridicate şi aşteaptă în continuare rezultatele verificărilor.

Noul dosar, care a fost deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, urmează a fi conexat cu dosarul în care omul de afaceri este acuzat de comiterea unei infracţiuni de dare de mită către inspectorul Ioan Teodorescu de la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc- filiala Suceava. De asemenea acuzaţiile privesc şi modificarea softurilor aparatelor jocurilor de noroc pentru plata unor impozite mai mici precum şi utilizarea unor aparate fără licenţă.

Vă reamintim că procurorii DNA au efectuat în urmă cu trei săptămâni 71 de percheziții atât la firmele lui Dănuță, cât și la locuința acestuia. În urma acestora, Viorel Dănuță a fost inițial arestat preventiv, iar ulterior a primit mandat de arest la domiciliu.

În același dosar mai este cercetat și omul de afaceri Costel Calistru, dar și inspectorul Oficiului pentru Jocuri de Noroc Ionel Teodorescu. Cei doi se află în arest preventiv.

One thought on “Exclusiv! Noi probleme pentru patronul de la Tex! Procurorii DNA au ridicat 10 arme de la Dănuță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *