Sindicatele din sănătate se opun desființării Compartimentului de obstetrică-ginecologie și neonatologie de la Secția Săveni

Spitalul Saveni
Spitalul Saveni

Sindicatul Sanitas de la Spitalul Județean a contestat măsura conducerii Spitalului Județean privind desființarea Compartimentului de obstetrică-ginecologie și neonatologie de la Secția Săveni. Contestația a fost depusă de sindicat la Ministerul Sănătății, iar procedura este acum blocată.

Cei de la sindicat vor ca acel compartiment să rămână deschis. În august, s-a făcut un control și s-a decis ce secții vor rămâne și ce secții nu vor rămâne în structură. S-a decis închiderea maternității din cauză că nu sunt nașteri, nu există un circuit funcțional în Secția Săveni, nu avem serviciu de sterilizare și nu avem medici suficienți pentru asigurarea liniei de gardă și nu există condiții pentru desfășurare unui act medical corespunzător”, a declarat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

La Secția Săvei sunt șapte nașteri pe lună. Reprezentanții spitalului spun că angajații,  respectiv un medic, șase asistenți medicali, patru infirmieri și un statistician vor fi redistribuiți pe celelalte secții ale spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *