Agenți economici amendați cu câte 1.000 lei pentru că nu au redus TVA la alimente

politisti control piataSancțiuni aplicate unor agenți economici din județul Botoșani, în urma unui control ce a avizat aplicarea TVA. O comisie mixtă formată din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, Agenția Județeană a Finanțelor Publice și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a desfășurat, între 12 și 19 iunie, mai multe controale pentru a vedea dacă agenții economici au redus TVA la alimente și dacă se emit bonuri fiscale cu modificarea cotei de TVA de 9%, de la 1 iunie.

like facebookAu fost verificaţi 16 agenţi economici, din care doi au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 1.000 de lei, fiind şi bunuri confiscate.

Aceste acțiuni au avut în primul rând un caracter preventiv și am vrut să vedem dacă agenții economici au pus în aplicare modificările privind TVA. Au fost identificate produse alimentare pentru care nu s-a aplicat reducerea TVA, cum ar fi înghețată, pește congelat, agenţii economici motivând cu documente că unii furnizori au păstrat aceleași prețuri de vânzare mărindu-se astfel baza de impozitare”, a declarat Mihai Bunduc, comisarul şef al IPJ Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *