Aglomerație la APIA. Sute de fermieri botoșăneni așteaptă la cozi uriașe pentru a-și depune cererile de subvenții

apia fermieri coadaCozi interminabile la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, din cauza fermierilor care nu s-au prezentat atunci când au fost programați pentru a-și depune documentele în vederea acordării subvențiilor în agricultură. Zilnic, sute de persoane iau cu asalt sediul APIA pentru a-și depune actele pentru plăți. Din acest motiv, angajații instituției sunt nevoiți să lucreze peste program și să vină la muncă și în zilele de sâmbătă și duminică. Termenul limită de depunere a cererilor pentru subvențiile pe suprafață și subvențiile în zootehnie fără penalizări este 15 iunie.

like facebook ”Anul acesta se depune o singură cerere care cuprinde atât datele privind suprafața de teren cât și cele din zootehnie. Anul trecut se depuneau separat. S-a mai prelungit perioada de depunere a cererilor până pe 10 iulie, dar cu o penalizare de 1% pe zi”, a spus directorul adjunct al APIA, Marcel Niță.

În baza de date a APIA există 30.520 de cereri înregistrate, cu o suprafață de 155.155 hectare de teren, din care eligibile sunt 147.759 hectare. Fermierii care au amânat înregistrarea documentelor pot pierde dreptul de a primi bani pentru animale şi teren.

Orele suplimentare ale angajaților de la APIA se cuantifică ca zile libere.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *