Societățile de construcții din Botoșani, verificate de inspectorii de muncă

santier constructiiÎn  perioada  februarie – noiembrie  2015,  se  va desfăşura  campania de control privind verificarea  modului  de  respectare  a cerinţelor minime  de  securitate  şi  sănătate  în muncă  la  lucrările  din domeniul construcţiilor.  Aceasta se va desfăşura în două etape, una  de instruire şi una de control la angajatori.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă, activităţile din domeniul construcţiilor, datorită complexităţii şi existenţei riscurilor specifice, sunt, la nivel european, activităţi în care riscul de accidentare pentru lucrători este de două ori mai mare, iar riscul de deces este chiar de trei ori mai ridicat, în raport cu lucrătorii din alte sectoare de activitate.

În perioada 2002-2014, Inspecţia Muncii a organizat şi coordonat campanii naţionale şi acţiuni sectoriale care au avut ca ţintă mărirea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor din domeniul construcţiilor cu privire la obligativitatea luării de măsuri care să vizeze  securitatea  şi  sănătatea lucrătorilor, precum  şi asupra faptului că respectarea acestor măsuri conduce la beneficii socio-economice : verificarea respectării îndeplinirii cerinţelor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă în activitatea desfăşurată de angajatori.

like facebookCreşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte respectarea prevedrerilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, având obiectiv declarat instaurarea stării de bine la locul de muncă, cu consecinţe benefice în plan social şi profesional, diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, de către angajatorii din domeniul construcţiilor sunt obiectivele vizate.

Obiectivul specific este verificarea respectării de către angajatorii din construcţii, a cerinţelor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la şantierele temporare şi mobile în care se desfăşoară : lucrările de săpături și lucrările de termoizolaţii.

În cadrul acţiunilor de control, se va verifica modul în care se respectă prevederile prevederile privind legislația muncii.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *