Patru restaurante din Botoșani au fost amendate de Protecția Consumatorului. Vezi motivul!

restaurantePatru restaurante din Botoșani au fost sancționate cu amenzi în valoare de 5000 lei fiecare, după ce în urma unui control comisarii de la Protecția Consumatorului au constatat mai multe nereguli. Au fost verificați în jur de 20 de operatori economici care dețin baruri, restaurante, pizzerii și fast-food-uri.

Mirel Rogalschi, comisar șef adjunct în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, susține că în cele mai multe localuri pe meniuri nu era trecută și lista cu alergenii din mâncare, deși restaurantele sunt obligate să afișeze acest lucru din decembrie anul trecut.

Totodată au fost verificate bucătăriile unităților.

like facebookAm desfăşurat o acţiune de control pentru verificarea respectării prevederilor legale în unităţile de alimentaţie publică. La restaurante s-au verificat bucătăriile, compartimentarea lor, dotarea, respectarea fluxurilor, ustensilele, lista de meniu, iar în această listă am depistat că o parte dintre operatori nu au trecut alergenii, motiv pentru care am aplicat sancţiuni. La baruri am verificat în special băuturile alcoolice şi anume indicarea preţurilor pe unitatea de măsură, încadrarea în data durabilităţii minimale şi respectarea condiţiilor de depozitare”, a spus Rogalschi.

 

One thought on “Patru restaurante din Botoșani au fost amendate de Protecția Consumatorului. Vezi motivul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *