Bolnavi uitaţi în spital de familii. Medic: Sunt bolnavi pe care nu-i revendică nimeni

bolnavi in saloane noiMedicii botoşăneni se confruntă cu tot mai multe cazuri de bolnavi internaţi şi nerevendicaţi de familii. Medicul Maria Brânză, şefa Secţiei medicală II, a declarat că la această dată există pe secţie un pacient tratat, care a depăşit cu mult numărul zilelor de internare, dar care nu poate fi externat întrucât nu-l revendică nimeni.

Este acum o pacientă care are o locație pe buletin, ea stă în altă localitate cu un concubin și nu știm unde să o trimitem. Ar trebui să o externăm pentru că este o pacientă cronică, gravă, dar ar trebui într-o unitate de îngrijiri sociale.Sunt cazuri sociale, neasiguraţi, pe care nu-i revendică nimeni. Nu ştim unde să-i trimitem, ar trebui să îi externăm într-o unitate medico-socială, însă şi colaborarea cu asistenţii sociali este dificilă. Şi aşa suntem subfinanţaţi pe DRG, iar dacă depăşim peste cinci zile de spitalizare, costul pe pacient este cu mult mai mare decât suma decontată de Casa de Asigurări de Sănătate„, a spus Maria Brânză.

like facebookMedicii se aşteaptă ca odată cu răcirea vremii să crească şi numărul celor care apelează la serviciile Spitalului Judeţean, în special neasiguraţi şi persoane fără adăpost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *