Încă un trofeu pentru trupa Icarus la un festival de folk din țară

Icarus-Trupa botoșăneană Icarus a reușit un nou succes la un festival de folk care a avut loc la finele săptămânii trecute. Este vorba despre cea de-a IX-a ediție a Festivalului de folk Chira Chiralina de la Brăila unde au concurat 12 grupuri și soliști vocali.

Practic, trupa din Săveni a repetat succesul obținut recent la Ploiești la Festivalul Castanilor. Ca și la Ploiești, și la Brăila, Bogdan Pinghireac și Andrei Cicioc au reușit să obțintă trofeul festivalului și premiul de popularitate.

În afară de Icarus au mai fost doi tineri folkiști din Botoșani, Sebastian Ionel și Cosmin Marciuc, aceștia fiind pregătiți de profesorul Liviu Ciulei.

Cosmin Marciuc a fost la un pas de urca pe podium având un punctaj foarte aproape de cel situat pe locul III care a obținut și un premiu pentru creație.

Festivalul de la Brăila i-a avut în juriu pe Titus Andrei0- realizator radio, Ştefan Stănescu – realizator TVR, Clara Mărgineanu – revista “Flacăra”, Alex Revenco – jurnalist, prof. Dorin Şipoş – cantautor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *