Obiecte din perioada comunismului expuse la Muzeul Judeţean

constantin iftime muzeu comunismAsociaţia CulturEst a organizat prima expoziţie cu obiecte din perioada comunismului la Muzeul Judeţean Botoşani. Expoziţia oferă obiecte diverse, de la fotografii, obiecte de uz casnic, până la afişe din fabricile comuniste. Obiectele au fost colectate de elevii din liceele din Botoşani, iar primul muzeu al comunismului din ţară se doreşte a se amplasa într-o hală a fostului CET.

like facebook„Cred că dacă vom ajunge să cunoaştem comunismul în toate detaliile lui, aşa cum încercă să dăm aici, detalii, ne va ajuta să renaştem, să creştem ca fiinţă comunitară, ca o colectivitate. Aşteptăm cât mai mulţi tineri să viziteze expoziţia pentru că este de dorit ca în general asemenea accidente ale istoriei să nu se repete şi speranţa este în noua generaţie”, a declarat Constantin Iftime, preşedintele asociaţiei CulturEst.

La expoziţie au mai participat directorul Direcţiei Judeţene de Cultură, Dănuţ Huţu, Dan Doboş, directorul orchestrei Rapsozii Botoşanilor, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii, Aurel Melniciuc şi directorul Muzeului Judeţean Sergiu Balanovici.

Primii vizitatori ai expoziţiei au fost mai multe clasa de elevi de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

Obiectele au fost oferite de Muzeul Literaturii Române din Iași, din cadrul expoziției „Copilăria părinţilor noştri”, realizată la Bojdeuca lui Ion Creangă din Ţicău, colectate de elevi voluntari din liceele botoşănenecare au participat la campania organizată de Asociaţia CulturEst şi obiecte aflate în patrimoniul Muzeului de istorie, ce ţin cu precădere de propaganda comunistă.
Expoziţia va fi deschisă până pe 19 noiembrie, de marţi până duminică.

expozitie muzeu comunism botosani.1jpgexpozitie muzeu comunism botosaniexpozitie muzeu comunism botosani1expozitie muzeu comunism botosani2expozitie muzeu comunism botosani3expozitie muzeu comunism botosani4expozitie muzeu comunism botosani5expozitie muzeu comunism botosani6expozitie muzeu comunism botosani7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *