Târgul Meşteşugarilor, pe Pietonalul Unirii, cu artizani din toată ţara

targul mesterilor31 Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Cantecului, Jocului si Dansului Popular a început vineri la Botoşani cu prima activitate, respectiv Tîrgul meşteşugarilor. La tîrg participă, anul acesta,peste 70 de meşteri din judeţul Botoşani, dar şi din Maramureş, Prahova,  Suceava, Iaşi, Vaslui, Neamţ, Galaţi.

Oale de lut, împletituri de sfoară şi din nuiele, ţesături, covoare, picturi pe sticlă şi lemn, dar şi căciuli de blană sunt o parte din produsele confecţuionate de meşterii populari invitaţi să participe la această nouă ediţie a tîrgului.

like facebookCei mai mulţi au însă mici speranţe în a-şi vinde mărfurile, mulţumind-se mai degrabă cu aprecierile ttrecătorilor. Organizatorii manifestării s-au declarat mulţumiţi de acestă nouă ediţie a tîrgului declarînd este un an în care selecţia meşterilor populari a fost una fosrte riguroasă. „La această dată, avem doar meşteri populari aici la tîrg şi nu comercinaţi”, a spus Margareta Mihalache, referent etnolog la Centrul de Creatie Botoşani.  Deschiderea Targului

targul mesterilor BotosaniMesterilor Populari a avut loc vineri la amiaza, la eveniment participand atat organizatorii, cat si vicepresedintele CJ Botosani, Cristian Achitei, viceprimarul municipiului Botosani, Catalina Lupascu.

Faţă de ediţia din primăvară cînd Targul Meşteşugarilkor a avut loc în apropierea cinemtografului, botoşănenii sunt aşteptaţi să admire tradiţiile populare la locul tradiţional manifestprii, respectiv în apropierea Centrului de Creaţie.

Tîrgul Mşetrilor populari va fi deschide de vineri pînăp duminică, în intervalul 10.00-20.00. În acest interval, pe scena amenajată în apropiere vor urca solişti şi ansambluri populare care vor încînta publicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *