Deţinuţii au învăţat cum să acorde primul ajutor

detinuti crucea rosie 1Joi, 9 mai, la Penitenciarul Botoşani au avut loc activităţi educative menite să rememoreze proclamarea independenţei de stat a României și Ziua Europei Unite dar și pentru cunoașterea semnificației zilei de 8 mai ca Zi Internațională a Crucii și Semilunii Roșii.

În acest sens, au fost organizate 2 concursuri tematice dedicate celor două evenimente. Prin expunerile şi dezbaterile care au precedat concursurile tematice, s-a asigurat prezentarea  succintă a semnificaţiei evenimentelor istorice, a personalităţilor care au contribuit la scrierea istoriei româneşti şi europene, totul având ca scop  cultivarea interesului pentru istoria naţională şi europeană.

La finalul concursului tematic, personalul din cadrul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială a urmărit evaluarea gradului de acumulare şi fixare a cunoştinţelor dobândite de către persoanele participante. Activităţile desfăşurate au avut rolul de transmitere a informaţiilor esenţiale menite a  fixa, în context european, locul şi rolul românilor în istoria modernă.

detinuti crucea rosieTot joi, a fost organizată, în cadrul protocolului de colaborare încheiat între Penitenciarul Botoșani și Societatea Națională de Cruce Roșie din România – filiala Botoșani, o activitate instructivă sub genericul „ un simplu gest la momentul potrivit poate salva vieți”.

Reprezentanții Crucii Roșii, coordonați de către domnul Eduard Măciucă, directorul filialei, au prezentat într-o manieră interactivă istoricul organizației la nivel mondial dar și național, misiunea și valorile acesteia.

Activitatea a fost urmată de exerciții practice de acordare a primului ajutor în trei situații diferite, în care, intervenția promptă și corectă face diferența între viață și moarte.

Persoanele private de libertate au avut posibilitatea de a afla ce înseamnă să fii voluntar al Crucii Roșii, de a-și corecta și completa informațiile deținute cu privire la acordarea primului ajutor în diferite situații limită.

Sursa: comunicat Penitenciarul Botoşani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *