Minorele drogate si violate, consiliate psihologic

DGASPCCele trei minore care au fost violate, după ce au fost drogate cu etnobotanice, urmeaza un program de consiliere psihologică, au anunţat, luni, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Felicia Mihai, şef Serviciul Comunitar Specializat Destinat Protecţiei Copilului, a declarat că fetele în vârstă de 15, 16 şi 17 ani au fost evaluate psihologic, la solicitarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean, ele suferind simptome de stres posttraumatic urmare a abuzului la care au fost supuse.

Se demarează procedura pentru consiliere psihologică şi va fi stabilit un program de consiliere o dată pe săptămână. Şi părinţii minorelor vor participa la consiliere, pentru a depăşi situaţia. Este o situaţie de şoc şi pentru familie. Dacă adolescentele vor fi de acord, se poate face şi o consiliere de grup„, a precizat Felicia Mihai.

Procurorii Parchetului Tribunalului Botoşani au propus, duminică, iar magistraţii Tribunalului Botoşani au dispus arestarea preventivă pentru 28 de zile a lui Marcel Purav, un bărbat de 41 de ani, care este acuzat de săvârşirea a patru infracţiuni de viol şi trei infracţiuni de lipsire de libertate.

Oamenii legii au stabilit că în perioada 18 ianuarie- 23 februarie 2013, bărbatul a întreţinut raporturi sexuale cu patru femei, dintre care trei minore.

Agresorul a întreţinut raporturi sexuale cu fetele în vârstă de 15, 16 şi 17 ani “prin constrângere fizică şi psihică, obligându-le la consumuri de substanţe interzise cu impact major asupra conştientizării actelor efectuate, lipsindu-le de libertate”.

Ulltima tânără, care avea 24 de ani, a fost violată la sfârşitul acestei săptămâni, într-un apartament din spatele Parcului Mihai Eminescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *