Tribunalul decide: Conţac va candida

Constantin Conţac
Constantin Conţac

Decizie normală, emisă, vineri, de Tribunalul Botoşani. Magistraţii au respins cererea Uniunii Social Liberale de invalidare a candidaturii lui Constantin Conţac la funcţia de senator în Colegiul 3 Botoşani. În ciuda condamnării definivite, Conţac va apărea pe buletinele de vot şi va putea fi votat de electorat, pe motiv că Legea electorală nu prevede situaţia eliminării din cursă a unui candidat, dacă acesta este condamnat după rămânerea definitivă a candidaturii.

USL a depus, joi, o cerere de invalidare a candidaturii lui Conţac pe motiv că acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare şi se află în detenţie.

4 thoughts on “Tribunalul decide: Conţac va candida

  1. lui contac i se trage de la pdl…dupa ce l-au supt. Speram ca toti simpatizantii lui, cati mai are , sa voteze tot un priceput in ale transportului….Grigoras ! ce spune-ti?

  2. a fost o lucratura a celor de la Alianta DA, din 2004, in frunte cu Roman, Flutur, Tibuliac, GH Ciubotaru, altii….pe o speta de asa zisa incompatinilitate din anul 2002, cand legea nici macar nu era foarte clara, dovada ca documentul care il apara pe Contac a fost furat din ministerul de interne si prefectura BT, ca sa-l poata infunda, a fost o lucrartura ordinara a unor nemernici, prejudiciu nu a fost niciun leu, omul a executat lucrari de calitate, apreciate de specialisti, plateste taxe si impozite la o valoare cat toata populatia municipiului BT, DECI PE CINE DERANJA? DERanja mafia locala a comisionarilor si a firmelor prietene ale lui Tibu , Tehnisc Assist, Conrec, MBB, altele. Deci, in acest dosar, dupa 8 ani de procese, Contac a fost achitat in 2011, iar acu este condamnat la comanda tot politica caci a avut indrazneala sa candideze independent, ori asa ceva in tara hotilor nu se poate

  3. Asa cum am mai spus sentinta trebuie respectata, chiar daca pare nedreapta. Este foarte mult ca doi oameni care prin activitatea lor au contribuit cu miliarde la bugetul statului sa fie condamnati la 3 ani cu executare. Ce castiga statul ? Cheltuie cu intretinerea lor, s-ar putea ca societatea sa se inchida, zeci de salariati sa-si piarda locurile de munca, sa nu se mai vireze la bugetul statului contributii lunare etc. De contribuit la aceasta condamnare probabil au contribuit toate partidele indiferent de alianta. Am citit ca firma Construct Com depunea oferta cea mai mica, castiga licitatia si lua utilaje de la firma domnului Contac. Dar cand castigau firme din Bucuresti pe bani multi si subinchiriau lucrarile celor de la Botosani pe bani putini, cum se numea acest lucru ? Sau cand luau utilajele si forta de munca a celor de la Botosani ? Dar atunci cand se aloca anumite sume si o parte se intorc la cei care le aloca ? Sper ca prin exemplu care s-a dat cu domnul Contac sa-i mai linisteasca si sa-i sperie pe adevaratii profitori !! Sper ca domnul Contac si fiul impreuna cu familiile sa treaca peste aceasta drama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *