Portariuc vrea ca bugetul municipalităţii să fie dezbătut în cartiere

primarul Ovidiu Portariuc
primarul Ovidiu Portariuc

Metodă inedită de consultarea a populaţiei în ceea ce priveşte bugetul local pe anul 2013. Primarul Ovidiu Portariuc vrea să consulte botoşănenii în privinţa constituirii bugetului organizând întâlniri în cartiere.  Astfel de discuţii vor fi organizate până la sfârşitul anului, primarul fiind însoţit la întâlnirile cu cetăţenii şi de specialişti din cadrul Primăriei.

Consider că este necesar mai mult decât a afişa public o structură de buget, pe site-ul Primăriei sau a-l publica în presă, consider că este nevoie să mergem către cetăţeni, mai aproape de ei, să-i consultăm şi să vedem cum cred ei că trebui stabilite anumite priorităţi în cheltuirea banului public. În acest scop, vom avea întâlniri săptămânale în diverse cartiere cu cetăţenii municipiului„, a spus Portariuc.

El consideră că botoşănenii trebuie să ştie unde se duc taxele şi impozitele plătite, unde sunt investite şi unde se consumă cele mai multe resurse în cadrul bugetului local.

Portariuc a precizat că această acţiune nu are nicio legătură cu campania electorală, întrucât „nu se va merge acolo cu candidaţii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *