Concluzie preliminară a pompierilor: Maşina comisarului Gărzii Financiare a fost incendiată

masina arsaPompierii botoşăneni au prezentat, joi, concluziile preliminare ale incendiului care a cuprins, miercuri dimineaţă, autoturismul personal al unui comisar al Gărzii Financiare. Potrivit acestui raport, focul care a cuprins maşina lui Ilie Luca a fost pus intenţionat.

Facem precizarea că incendiul a izbucnit la grila faţă ornament – radiator, distrugându-se în totalitate semisuprafaţa stângă a radiatorului dinspre grila ornament şi parţial semisuprafaţa stângă a celui de-al doilea radiator, precum şi partea stângă a grilei ornament, alte materiale combustibile din componenta acestora. Având în vedere că topirea radiatoarelor s-a produs la cel puţin 600 grade Celsius, iar celelalte materiale combustibile din adâncimea compartimentului motorului prezentau mai puţine urme de ardere intensă (exemplu, furtunuri din cauciuc neafectate), arderea a putut fi provocată de un obiect sau substanţa inflamabilă”, se arată în raport.

Cu toate acestea, lucrătorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă susţin că pentru stabilirea cauzei exacte este nevoie de o expertiză tehnică şi a unei  încercări de laborator.

Vă reamintim că miercuri dimineaţă maşina comisarului Ilie Luca, parcată pe strada Octav Onicescu, a fost incendiată. În momentul în care a luat foc, Luca era plecat într-o delegaţie în interes de serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *