Gropile apărute în asfalt vor fi remediate şi în urma sesizărilor făcute de cetăţeni

gropi in asfaltGropile apărute în asfalt vor fi remediate şi în urma sesizărilor făcute de cetăţeni. Municipalitatea lucrează la o procedură de intervenţie la gropile accidentale de pe trotuare şi drumuri. Într-o primă etapă va fi realizat un inventar al tuturor gropilor din municipiu, respectiv până pe 3 august, după care se va trece la plombarea acestora.

Încercăm să ne mişcăm iute, pentru că sunt gropi în asfalt care stau acolo cu anii. Ierarhizarea se va face după importanţa şi urgenţa lor. Oricine sesizează, pe orice cale, fie că sesizează cetăţeanul, primarul, presa, scris sau telefonic, toate sesizările ajung la Edilitare. Se face o centralizare, după care se transmite către Conrec. Noi, Primăria, stabilim urgenţa şi importanţa, unde trebuie acţionat şi unde trebuie amânat, după caz, pentru că nu vom putea face permanent. Ideea este că, în momentul în care există situaţii care pot pune în pericol viaţa cetăţenilor şi siguranţa circulaţiei, atunci încercăm să luăm măsuri imediate, care înseamnă semnalizare, astupare cu piatră spartă şi inclusiv asfalt„, a precizat viceprimarul municipiului Botoşani, Viorel Iliuţă.

O echipă de la societatea Conrec, cea care se ocupă de întreţinere şi reparaţii străzi în municipiu, se va ocupa în mod special doar cu intervenţii la gropile din asfalt. Reprezentanţii municipalităţii îşi propun ca până la toamnă să scadă la cel puţin jumătate numărul de gropi din oraş.

Pentru plombarea gropilor, municipalitatea a alocat anul acesta 3,6 milioane lei.

One thought on “Gropile apărute în asfalt vor fi remediate şi în urma sesizărilor făcute de cetăţeni

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    as dori sa intreb municipalitatea despre planul de reabilitare a multor strazi dintre care exemplific doar str graniceri !

    multumesc pentru un eventual raspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *