Post de director oferit pentru lacul cu nuferi

lacul cu nuferiSeful CJ sustine ca proprietarii lacului cu nuferi au acceptat sa cedeze obiectivul, dupa ce s-a negociat si un post de director de institutie.

Un post de director pare sa fi rezolvat problema negocierilor privind lacul cu nuferi. Presedintele Consiliului Judetean (CJ), Florin Turcanu, a precizat ca este aproape de a parafa o intelegere cu Dorin Vasiliu, proprietarul lacului, cu pretul de 70.000 de lei, stabilit de un evaluator anul trecut.

La negocierile cu noul presedinte al CJ, postul de director al Directiei Sanitar Veterinare ocupat de sotia proprietarului, Minodora Vasiliu, a jucat un rol cheie. Presedintele CJ a precizat ca aceasta va ramane pe post chiar daca a fost sustinuta si de vechea guvernare, insa va facilita negocierile.

Lacul este din 2007 in proprietatea medicului veterinar Dorin Vasiliu.

Emil Vasiliu din Galati, unchiul lui Dorin Vasiliu, a obtinut prin instanta 1.339,2 hectare de padure, una dintre suprafetele retrocedate incluzand si lacul lui Eminescu. Dorin Vasiliu si-a reprezentat unchiul in toate demersurile legale. Pana la retrocedare, suprafata de padure si lacul s-au aflat in proprietatea statului si in administrarea Directiei Silvice Botosani.

Oferta a fost facuta si in 2011, insa a fost respinsa de proprietar. Ulterior s-a trecut la procedura de expropriere. Procesul dureaza si autoritatile spera sa se ajunga la o intelegere.

Dorin Vasiliu nu aputut fi contactat de reporterii cotidianului „Monitorul de Botosani”. Sotia acestuia a spus ca nu stie nimic de negocierile purtate cu privire la vanzarea lacului cu nuferi si nu poate face niciun comentariu.

Sursa> Monitorul de Botosani

4 thoughts on “Post de director oferit pentru lacul cu nuferi

  1. bine, bine… si cu numirile pe baza de competenta cum ramane? daca cedez apartamentul sau 2 ha intravilan, ce post pot obtine?! astept oferte….asadar se recunoaste ca numirile sunt politice! de asta ursu’ nu are coada in tara asta!

  2. „Vraja marii” Cu 70.000 de lei si cu toata infrastructura scoasa de la actualul lac, si repusa pe un nou amplasament cu acces direct dintr-un D.J. sau National, lacul luat prin fals de Vasiliu ar fi ramas o balta care nu ar face nici 100 de lei la ora actuala, si cred ca l-ar fi dat asa cum l-a luat….., iar noua zona cu bancile , stalpii, dalele si toata infrastructura luata si remodernizata la nivelul de cat se zice ca da pe el…..ar fi creat un nou lac , modern, fara vegetatie acvatica, tantari, balega etc…si bineinteles fara „Minodora la maxim”( la celebrul club!!!)

  3. Eu nu am inteles povestea… Cine ia shpaga de 70.000 ? Vasiliu sau Turcanu? Si Minodora cui ramane?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *