Şcolile care au primit cereri la clasa pregătitoare peste numărul de locuri, puse să redirecţioneze părinţii către alte şcoli

elevi in clasa IŞcolile din Botoşani care au primit cereri pentru clasele pregătitoare peste numărul de locuri alocat vor trebui să anunţe părinţii să retragă dosarele şi să-şi înscrie copiii în alte unităţi de învăţământ unde sunt locuri disponibile. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. Potrivit acestora, la nivelul judeţului au fost înscrişi la clasa pregătitoare, după cele patru etape, 2731 copii, iar numărul locurilor libere se ridică la 1569. Şi la clasa I au rămas locuri libere în urma acestor etape. Astfel, sunt înmatriculaţi 4511 copii, iar locuri libere 1554.
Sunt multi parinti care au depus cereri de inscriere la unitati unde nu mai erau locuri pentru etapa a IV, solicitand cu insistenta inmatricularea copiilor la acele unitati. Transmitem acestor parinti, cat si unitatilor de invatamant care au primit cereri chiar daca nu mai aveau locuri libere, ca ISJ va aproba suplimentarea numarului de locuri numai in localitatile unde nu mai sunt alte unitati de invatamant cu locuri libere. In nici un caz nu se afla in acesta situatie municipiile Botosani si Dorohoi, unde sunt unitati de invatamant cu multe locuri libere, unitati care se situeaza in vecinatatea celor cu toate locurile ocupate„, a declarat Paul Bilocopetiuc, inspector şcolar.
Acesta susţine că la Scolile nr.8 Dorohoi, nr.8 Botosani, nr.7 Botosani s-au primt cereri cu toate ca nu mai aveau locuri libere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *