Directorul Stațiunii de Cercetare de la Popăuți, nominalizat pentru premiul „Cel mai bun cercetător”

Directorul Stațiunii de Cercetare de la Popăuți, din județul Botoșani, a fost nominalizat pentru premiul „Cel mai bun cercetător” pentru lucrarea sa „Influența făinii de pieliță de struguri asupra performanței reproductive la berbecii karakul de Botoșani”. Este vorba despre președintele Moldoovis Botoșani, Ionică Nechifor, director al Stațiunii de Cercetare Popăuți, potrivit mdpi.com.

Articolul a fost realizat printr-o colaborare dintre Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași, și Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Popăuți-Botoșani.  Articolul face parte dintr-o ediție specială: Progrese în biotehnologia reproductivă și strategiile nutriționale în producția de animale.

Nechifor a arătat că suplimentarea dietei cu făină din coji de struguri  la berbeci a îmbunătățit semnificativ greutatea corporală, scorul de condiție corporală, circumferința testiculară, volumul ejaculatului, motilitatea spermei și fertilitatea, comparativ cu un grup de control. Studiul a inclus patru grupuri de berbeci care au primit niveluri variate de GSF timp de 60 de zile înainte de sezonul de montă. Informații suplimentare sunt disponibile de la editorul studiului original.

Premiile Internaționale de Cercetare celebrează și recunosc excelența în domenii precum Știință, Tehnologie, Inginerie, Sănătate și Management. Respectate pe scară largă atât la nivel național, cât și internațional, aceste premii oferă nu doar recunoaștere globală și prestigiu, ci și un avantaj competitiv în promovarea cercetării de impact și a contribuțiilor academice în lumea de astăzi, care evoluează rapid.

Câștigătorii premiilor obțin privilegiul de a folosi simbolul oficial al Premiilor Internaționale de Cercetare pe toate materialele tipărite și promoționale, un simbol al excelenței și o recunoaștere a realizărilor lor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *