Botoșănenii au respectat și în acest an tradiția, iar de pe masa de Paște nu a lipsit carnea de miel. Oficial, potrivit reprezentanților Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani, peste 11.000 de miei au fost sacrificați pentru mesele copioase de sărbători. Neoficial, însă, numărul acestora este mult mai mare pentru că mulți au sacrificat animalele în gospodării.
În perioada premergatoare Sărbătorilor Pascale 2025 la nivelul judeţului Botoşani nu au existat solicitări din partea operatorilor şi primăriilor pentru amenajarea de spații temporare pentru sacrificarea mieilor.
În schimb, la cele 5 abatoare autorizate sanitar veterinar cu activitati de transare si preparare a carnii au fost sacrificati miei, in total -11.295 miei.
Cantitatile de SNCU generate in urma sacrificarii mieilor – au fost livrate si au fost neutralizate prin incineratoare proprii autorizate sanitar veterinar din incinta abatoarelor sau la operatorii specializati cu care au contracte de prestari servicii in vederea incinerarii SNCU.






























