Rareș, copilul de 7 ani din Botoșani, care a pus Botoșaniul pe harta meteo de la ProTv. „Aseară mi s-a împlinit un vis”

Una dintre cele mai arzătoare dorințe ale micului artist Rareș Prisacariu, la doar șapte anișori, a fost aceea ca Botoșaniul să apară pe harta meteo de la ProTv. Prezent la emisiunea, La Măruță, botoșăneanul a făcut această mărturisire, iar dorința i-a fost îndeplinită.

„Aseară mi s-a împlinit un vis, acela de a vedea județul Botoșani pe harta meteo de la PRO TV. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil acest lucru pentru mine și pentru botoșăneni. Sunt fericit!”, a spus micul geniu.

Carismatic, cu  bun simț și foarte comunicativ, copilul de șapte ani le-a spus celor din emisiuni că se uită des la vremea prezentată de Busu, dar este nemulțumit că Botoșaniul nu apare pe hartă.

„Aș dori ca Botoșaniul să fie pe harta de la Meteo pentru că nu îl văd niciodată. Visul meu este să scrie acolo  orașul meu”, a spus Rareș.

Copilul a povestit că adoră să citească poeziile lui Eminescu, cărți de povești, dar și despre diferite curiozități. Micul geniu de la Botoșani, Rareș Prisacariu, a avut un moment incredibil pe scena de la Românii au talent.

Am venit să vă prezint gândurile lui Vlad Țepeș”, a spus micul actor.

Cu un talent actoricesc cum rar se poate întâlni, mai ales la un copil de șapte ani, Rareș a impresionat juriul, dar și publicul. S-au putut vedea lacrimi în ochii celor prezenți în timpul monologului său.

„Rareș, este un monolog al naibii de actual chiar dacă au trecut atâtea sute de ani de când a domnit Vlad Țepeș și mă bucur că sunt copii care te-au văzut în seara asta. Încă 50- 100 ca tine si eu spun că suntem pe drumul cel bun, asa în general, ca natie”, i-a transmis Mihai Bobonete.

Dragoș Bucur i-a apreciat talentul artistic, actoricesc. Andra îl consideră „un copil tare special si foarte hotarat. Ne-ai facut pe toti sa tacem si sa te ascultam”.

Dragoș Bucur a spus că „băiatul e de piatră, în sensul bun, pentru că inima este de aur, iar mintea este de cristal”.

Smiley și Pavel Bartoș au apăsat butonul de aur pentru micul actor.

Rareș este elev la Școala Gimnazială nr. 7, Botoșani, în clasa I, Daniela Orășanu fiind învățătoarea și prietena lui de suflet, potrivit qmagazine.ro. Totodată, Rareș este elev al Școlii Populare de Arte George Enescu din Botoșani, la secția Actorie, și face parte din Trupa Mică de teatru. Aici a început cursurile cu profesoara Silvia Răileanu, actriță a Teatrului Mihai Eminescu Botoșani, cea care a remarcat potențialul lui.

Încă de la cea mai fragedă vârstă, copilul a manifestat interes pentru lumea cărților, iar la 3 ani, când a mers la grădiniță, cunoștea multe informații din diverse domenii, se exprima cursiv și învăța cu ușurință orice text specific vârstei lui.

Copilul cu ochi negri, pătrunzători a început clasa pregătitoare la mai puțin de 6 ani și tot atunci a inițiat și cursurile de actorie. Rareș este un copil care se joacă, citește, învață, un copil care se bucură de copilărie, cu toate plăcerile ei.

Familia reprezintă universul lui, este foarte încântat să petreacă timpul cu părinții, cu bunicii și o consideră pe Ilinca, verișoara lui, ca pe o soră. Iubește marea, îi plac excursiile și lampioanele, pe care le înalță, în special pentru bunica lui, Florica, cea care îi zâmbește de la îngeri.

Dragostea pentru Mihai Eminescu, pe ale cărui meleaguri s-a născut, a venit firesc – din plimbările la Ipotești, la Casa Memorială, pe lângă Lacul cu nuferi –, iar versurile marelui poet i-au captat atenția încă de mic. Mereu îi adresa întrebări mamei despre viața lui Eminescu, impresionat fiind de poveștile în care afla cât de diferite erau condițiile de trai de odinioară, dar cât de actuale sunt mesajele transmise în operele poetului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *