Primar amenințat cu moartea de un fost consilier local. A aruncat cu sticla de bere în el

Un fost consilier local din judeţul Botoşani a fost condamnat pentru că a ameninţat cu moartea un primar. Fostul consilier din comuna Curteşti, Toader Azamfirii, a fost condamnat, luni, la trei luni şi 20 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Botoşăneanul a ajuns în această situaţie după ce pe 18 februarie 2020, în timp ce se afla pe terasa unui bar amplasat în imediata vecinătate a Primăriei din Curteşti, a adresat injurii şi ameninţări la adresa primarului din comuna Curteşti, Maricel Anton, ca urmare a unor nemulţumiri legate de activitatea acestuia.

Mai mult decât atât, bărbatul, acum în vârstă de 70 de ani, a aruncat în direcţia primarului o sticlă de bere. Sticla nu l-a nimerit pe Maricel Anton, însă a lovit maşina Primăriei, avariind-o.

Toader Azamfirii a fost consilier local pe vremea când Maricel Anton era viceprimar al comunei Curteşti.

Solutia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul Azamfirii Toader pentru săvârşirea infracţiunilor de: – ultraj, prev. şi ped. de art. 257 alin. 1 ?i 2 Cod penal raportat la art. 206 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală la pedeapsa de 3 luni închisoare; – distrugere, prev. de art. 253 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală la pedeapsa de 2 luni închisoare. În temeiul art. 38 alin. 1, 39 alin. 1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepse arătate mai sus, aplicând pedeapsa cea mai grea de 3 luni închisoare, la care se adaugă 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv 20 zile închisoare, pedeapsa rezultantă fiind de 3 luni şi 20 zile închisoare. În temeiul art. 91, 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani.

În temeiul art. 93 alin. (1) Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal impune condamnatului să execute obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Botoşani sau în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. (3) Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile muncă neremunerată la Primăria oraşului Bucecea (unde locuieşte efectiv) sau la D.J.D.P. Botoşani.

În temeiul art. 91 alin. (4) Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal privind condiţiile revocării suspendării executării sub supraveghere. Obligă inculpatul să plătească părţii civile Anton Maricel suma de 5.000 lei, daune morale, şi suma de 2.000 lei, cheltuieli de judecată. Respinge, ca nefondate, restul pretenţiilor civile. Obligă inculpatul să plătească statului suma de 573,62 lei, cheltuieli judiciare. Cu apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 09 ianuarie 2023.
Document: Hotarâre  17/2023  09.01.2023

 

Fraudă la modernizarea unor drumuri din județul Botoșani. Anchetă a Parchetului European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *