Un preot din Botoșani explică de ce nu se zice „Crăciun fericit”. „Demonstrați că ați fost foarte ușor de manipulat”

preotul teodor ciurariu , stiri, botosani, dorohoi 2Un cunoscut preot din județul Botoșani explică de ce nu se zice „Crăciun fericit”, ci „Hristos s-a născut”. Părintele Teodor Ciurariu spune că mulți dintre creștini au uitat semnificația sărbătorii Crăciunului și în loc să se bucure că s-a născut Hristos folosesc această sărbătoare ca fiind una a cadourilor, a petrecerilor cu mese pline și băutură.

„Hristos s-a născut! nu Crăciun fericit! Hristos a înviat! nu Paște fericit. Terminați odată, dragi prieteni, cu Moș comercial, ăsta….. burtos îmbrăcat în roșu cu scufie și moț pe cap având în spate sacul(tolba abundenței) promovat de firma aceia de băuturi răcoritoare de peste mări și țări. Ați uitat de Hristos? Este ziua Lui de Naștere, nu ziua cadourilor. Unde nu este Hristos în această sărbătoare, numită Crăciun, nu este decât o simplă petrecere gastronomică….. de umplere în exces a burdihanelor noastre până vom ajunge să-l întrecem pe ,, moșu ” în dimensiunea chersân- ului. „Dumnezeul lor este pântecele” (Flp 3, 10)”, spune părintele.

Totodată, el susține că oamenii au început să creadă mai mult în Moș Crăciun, decât în Nașterea Domnului, fiind manipulați să cumpere tot felul de însemne specifice, să se pozeze alături de moș Crăciun. Inclusiv preoți și preotese aleg să se pozeze în această sărbătoare sfântă alături de o reprezentare a lui Moș Crăciun.

„ Moș Crăciun nu există! Hristos Există! Este și va fi! Nu există nici o dovadă istorică că Moș Crăciun (comercial) există…… nici nu- i chiar așa de moș…. pentru că a fost inventat acum câteva zeci de ani! Arătați că mulți credeți în ceea ce nu există și în tot ce este basm. Prin aceasta, cu iertare vă scriu, demonstrați că ați fi foarte ușor de manipulat….. că să nu scriu altfel. De ce să acceptăm toate procedurile astea perfide și bine gândite, în favoarea secularizarii prin care ni se contaminează bucuria Sfintelor Sărbători. Bucuria reală, căci moșul ăla bucălat și burtos cu mantie roșie și scufie cu moț alb care împarte veselie tâmpă în jur, cântecele gingălbelizate,gingălbelizante, tonele de cadouri, toate astea sunt făcute să depărteze creștinii de Biserică și de semnificația Praznicului Împărătesc.  Acceptați adevăratele colinde care vestesc Nașterea lui Hristos, nu venirea lui Moș comercial! Nu cântece religioase ce te îndeamnă la cumpărături ci colinde în care să se cânte despre Pruncul Sfânt. Închei cu textul Sfântului Ioan Hrisostom: ,, Nici o credinţă falsă să nu primiţi, chiar de ar fi venită sub forma dragostei.””, este mesajul preotului.

14 thoughts on “Un preot din Botoșani explică de ce nu se zice „Crăciun fericit”. „Demonstrați că ați fost foarte ușor de manipulat”

  1. Un preot certat cu logica și istoria. Dar de un tupeu fara margini.
    1. Asa exista mos craciun cun exista si cristos. Nici o dovada
    2. Sa afirmi si sa ai pretentia ca este ada ca in ziua de 25 decembrie s-a nascut cristos este tupeu. nimic mai mult.

  2. 1. Dumneavoastra sunteti certat cu credinta, cu logica si cu tot ce doriti, inclusiv buna cuviinta.
    2. Hristos (nu cristos) exista pentru ca sunt scrieri de acuma 2000 de ani care dovedesc ca a existat si ca persoana fizica. Crestinismul nu a aparut din aer.
    3. Noi, crestinii sarbatorim ziua Nasterii lui Hristos pe data de 25 decembrie. Care este problema dumneavoastra? De ce considerati asta tupeu? A venit cineva sa va forteze sa sarbatoriti ceva?
    4. Da am tupeu sa sustin ca nu vreau Happy Holidays, sabatori fericite, si multe alte feluri de urari. Eu sarbatoresc Nasterea Domnului !

  3. Popo, nimic nu îndepărtează mai mult creștinii de biserica decât voi și ” sfaturile ” voastre Scuteste-ma de sfaturile tale, chiar nu simt nevoia sa-mi murdăresc sărbătorile cu ele ! Du-te și bate o babă sau pune intrebari libidinoase unei enoriase tinere , venite la spovedit! Doar la asta , la spus legende, și la luat banii sunteți buni!

    1. ești de hahaha de ras …ni o școală în domeniu nu ai ca să poți contrazice un teolog mult mai citit ca tine ..tu o.spurcaciune vi sa faci critici .tu nici nu ști pe ce lume ești și unde o sa pleci..și mai concurezi la prostia anului..

  4. Domnilor Marian și Decebal…dacă ar fi sa fiți într-un pericol de moarte as îndrăzni sa pariez un milion de euro ca în acel moment ați sticla în gura mare și cu disperare…DOAMNE AJUTAMA TE ROG SI NU MA LASA si în nici un caz mos crăciun hai ce faci ma salvezi sau nu.BUNUL DUMNEZEU SA VA ARATE CALEA ADEVĂRULUI.

  5. Să-mi spună și mie cineva va rog frumos! unde scrie in biblie că Cristos sa născut pe 25 decembrie..
    Și despre Moș Crăciun că există unde pot găsi dovezi?
    și pentru (Un Creștin Ortodox) întrebare?
    de ce sa scriem sau sa pronunțăm Hristos și nu Cristos?

  6. „vi” si ” sti” se scriu cu doi de „i”, și popa nu este teolog, asa cum muncitorul din fabrica nu este director! Dar tu ești analfabet…Stai jos, nota 4, sa vina ma-ta la ședința!
    Sunt aproape convins ca sunt mai citit decât popa tau și foarte convins ca sunt mai citit decât.enoriasii lui, inclusiv tu! Oare el nu e rușinat ca este urmat doar de prosti?

  7. ptiu au ieșit dracii și au acces la limba română…batavar focul de pocaiti, ucigavar toaca părinte dracii nu dorm….

  8. Dumnezeu ne vrea buni dar nu și prosti ,toate aceste obiceiuri practicate de preoți cum Sint numite de ei ,, molifta postului, ajunul Crăciunului și ajunul bobotezei sunt inventate de înaintașii lor sub diferite pretexte dar cu un singur scop : sa cistige bani ! Să-mi arate și mie un preot unde scrie in biblie despre aceste obiceiuri dar se profita de naivitatea oamenilor și de bunul simt și vezi Doamne daca ai refuza cineva au obrăznicia de a critica de parcă ai avea vreo obligație dar uita că e preot și a depus un jurământ in fata lui Dumnezeu cînd a fost preoțit in care spune că nu va fi iubitor de arginți și multe altele dar așa cum știm cu toții preoții au devenit afaceriști și au uitat menirea lor .

  9. Pastele si Craciunul existau inainte de a se naste Isus Hristos. Deci nu e nimic rau in a zice Paste Fericit sau Craciun Fericit pentru ca sunt sarbatori. Ca biserica a legat prin Biblie aceste Sarbatori de nasterea si moartea lui Isus Hristos nu e o surpriza. Biserica asta a facut si face dintotdeauna: MANIPULARE! Credinta in Dumnezeu nu se gaseste in biserica, casa de adunare, sinagoga, etc ci in suflet. Aia e clar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *