Trist! A murit un apreciat preot din județul Botoșani

Preotul Emil Ciomârtan alături de părintele Teodor Ciurariu

Un apreciat preot din județul Botoșani a murit. Este vorba despre părintele Emil T. Ciomârtan, cel care a fost preot paroh al parohiei Trestiana protopopiatul Dorohoi. Absolvent al liceului Pedagogic, de-a lungul anilor, preotul a fost învățător, profesor de muzică, profesor de limba și literatura română la Vatra Dornei, apoi la Dumbrăvița, în județul Botoșani.

„Am crescut la ,,umbra” lui. De la el am învățat cam tot ce se putea învăța în ceea ce privește practica liturgică, comunicarea cu enoriașii, schițe de predici, etimologii si in general ce trebuie să facă un preot într-o parohie. A fost un bun liturghisitor , predicator si misionar în slujba Lui Hristos Domnul”, spune părintele Teodor Ciurariu.

A fost coleg cu academicianul Alexandru Zub, profesorul Ioan Caproșu, invatatorul Vasile Neamțu, mari personalități ale învățământului românesc. Acesta a fost hirotonit Preot in anul 1978 si a slujit doar in parohia „Nașterea Maicii Domnului ” Trestiana.

A fost căsătorit cu doamna Cristina- invatatoare- si au avut trei fete Luminița- Mariana învățătoare căsătorită cu preotul Mihai Zugravu, Crina – Cristina profesoară absolventă a Facultății de Teologie din Iași in prezent inspector școlar la I.S.J. Botoșani si Delia – Luiza fostă asistentă medicală acum trecută si ea în viața veșnică.

One thought on “Trist! A murit un apreciat preot din județul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *