Românii primesc 875 de lei de la stat. Cine se încadrează și care sunt condițiile

Noi vești bune pentru o categorie de români Statul le oferă sume de 875 de lei. Astfel, ajutorul de 875 de lei de la stat va fi oferit producătorilor agricoli din sectorul vegetal. Acest proiect pentru modificarea plafonului alocat pentru acordarea acestui ajutor se află în dezbatere publică. Imediat ce va primi aprobarea Guvernului va fi publicat în Monitorul Oficial.

Acest ajutor excepțional de la stat, în valoare de 875 lei/ha, va fi acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal care lucrează minimum 0,1 ha inclusiv și maximum 200 ha inclusiv. Un astfel de sprijin a fost acordat agricultorilor pentru a-i ajuta să acopere cheltuielile legate de: “obiectivele de utilizare eficientă a resurselor, gestionarea nutrienților și aplicarea unor metode de producție favorabile mediului și climei, în cazul suprafețelor cu plantații pomicole și/ sau cu arbuști fructiferi și/ sau cu plantații viticole cu struguri pentru vin pe rod, potrivit avocatnet.ro.”

Cine beneficiază de acest ajutor de 875 de lei

Persoanele care pot beneficia de acest ajutor sunt persoanele fizice; persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008; persoanele juridice; grupurile de producători sau organizațiile de producători. De asemenea, de acest ajutor excepțional de la stat pot beneficia și: universitățile, institutele şi stațiunile de cercetare-dezvoltare.

Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, spune că prin acest ajutor se vine în întâmpinarea celor care îşi dedică timpul pentru a asigura prezenţa pe mesele noastre, ale tuturor, a produselor agricole calitative, mai ales într-un context al unui an agricol dificil.

“Influenţa factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenţia asupra tuturor sectoarelor de activitate şi să dăm ajutorul de care bravii noştri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate”, a mai spus Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Sumele de bani ar urma să intre în posesia agriculorilor până la sfârșitul anului.

Sursa: antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com