Poliţe RCA mai scumpe pentru români. ASF a schimbat regulile din septembrie

Noi reguli pentru emiterea poliţelor RCA pentru şoferii români. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a modificat normele privind asigurările auto, prin intermediul unui act normativ oficializat în vară.

Firmele de asigurări nu vor mai putea să emită polițe RCA cu valabilitate doar pe teritoriul României, ceea ce permitea anterior unor posesori de mașină să aibă costuri mai mici pentru asigurarea mașinii, anunţă avocatnet.ro.

Mai exact, ASF a stabilit prin Norma nr. 18/2022, oficializată în iulie, dar care se aplică din 8 septembrie 2022, abrograrea paragrafului din Norma ASF nr. 20/2017 privind asigurările auto din România care le dădea posibilitatea şoferilor să opteze pentru poliţe RCA valabile doar pe teritoriul României.

„În cazul vehiculelor pentru care, din cauza limitărilor tehnice sau legale, nu există posibilitatea de a circula în afara teritoriului României, asigurătorii RCA emit polița RCA cu valabilitate pe teritoriul României și stabilesc tariful de primă luând în considerare riscurile aferente”, prevedea paragraful eliminat.

S-a eliminat şi prevederea care stabilea posibilitatea acordării de reduceri pentru persoanele cu deficiențe locomotorii.

Norma ASF nr. 18/2022 stabilește că formularul de constatare amiabilă necesar în cazul unui accident rutier fără victime, în care sunt implicate cel mult două mașini, va putea fi completat, începând cu 15 octombrie, și online, nu doar pe hârtie, ca în prezent, informeaza RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com