Pedepse dure pentru acești tineri! Amenzile vor ajunge la 6.000 de lei! 

Cei care nu vor respecta legea vor ajunge să scoată bani mulți din buzunar. Este vorba despre persoanele care folosesc graffitiuri pe clădiri, garduri sau alte obiecte din spațiile publice. Amenzile vor crește de până la 12 ori mai mult.

Propunerea legislativă a primit, marți, raport favorabil pentru adoptare de către deputați. Astfel, dacă actul normativ va intra în vigoare, cei care nu vor respecta această regulă vor scoate mulți bani din buzunar. Amenzile vor fi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru însemne, înscrieri, desene sau imagini, fără drept, pe pereții clădirilor, gardurilor sau alte obiecte aflate în locuri publice.  În prezent, amenzile pentru această faptă sunt cuprinse între 100 și 500 lei.

Inițiatorii propunerii susțin că această prevedere are scopul de a-i sancționa pe cei care fac graffitiuri, fiindcă acest fenomen afectează clădirile de patrimoniu istoric și cultural.

„Artiștii” vor fi obligați să își șteargă „creațiile”
Potrivit avocatnet.ro, cei care vor fi sancționați pentru desenele ilegale vor fi obligați și să își șteargă „creațiile” redând starea inițială a bunului deteriorat. Mai mult, ei vor avea la dispoziție un termen de 15 zile calendaristice pentru a curăța mizeria făcută.

Dacă persoana sancționată nu își va îndeplini obligația, autoritatea administrației publice locale va putea să reabiliteze din fonduri proprii bunurile deteriorate, urmând ca apoi să îl dea în judecată pe contravenient pentru a-și recupera prejudiciul.

Precizăm că propunerea legislativă a fost votată doar de Senat, în urmă cu câteva luni. Ea urmează să fie dezbătută și supusă votului și de către Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz. Ulterior, dacă președintele Klaus Iohannis o va promulga, ea va deveni lege în momentul în care a fi publicată în Monitorul Oficial. De abia atunci cei care încalcă legea vor putea fi amendați de către autorități.

Sursa: substantial.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com