Avocat din oficiu pentru soția unuia dintre cei mai bogați primari din Botoșani. Femeia este acuzată de abuz în serviciu

Soția unuia dintre cei mai bogați primari din județul Botoșani primește avocat din oficiu, plătit din fondurile Ministerului Justiției, într-o dosar în care ar fi comis trei infracțiuni. Este vorba de Viorica Nichiteanu, soția primarului din Rădăuți Prut, Viorel Nichiteanu, care a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, abuz în serviciu și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

Viorica Nichiteanu este bănuită că, în calitate de inspector de taxe și impozite în cadrul Primăriei Rădăuți Prut, ar fi distrus procesele verbale prin care fiul său, Tiberiu Nichiteanu, actualmente consilier județean, a fost amendat pentru încălcarea legislației rutiere.

La termenul din 24 mai al procesului aflat pe rolul Judecătoriei Dorohoi, magistrații au decis că „se va emite adresă pentru desemnarea unui apărător din oficiu pentru inculpat”.

”În perioada 2009 – 2014, în mod repetat şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de inspector taxe şi impozite din cadrul Primăriei com. Rădăuţi Prut, jud. Botoşani, în exercitarea atribuţiilor de serviciu nu a înregistrat în evidenţa fiscală a primăriei 18 procese verbale de constatare a contravenţiilor emise de organele poliţiei rutiere, pe numele fiului său, în calitate de contravenient. Prejudiciul cauzat în sumă totală de 5082 lei a fost recuperat, în cursul urmăririi penale. În perioada februarie 2016 – septembrie 2016 a sustras şi distrus cele 18 procese verbale de constatare a contravenției la regimul rutier privind pe fiul său, înscrisuri care se aflau în păstrare şi deţinere la Compartimentul taxe şi impozite al acestei primării”, susțin procurorii suceveni.

 

Sfidător! Un consilier județean din Botoșani a primit 36 amenzi de circulație, dar nu a plătit niciuna. La ce metodă a recurs pentru a scăpa de contravenții!

Soția unui primar din Botoșani, acuzată de fals intelectual și abuz în serviciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *