Perioade în care să salvezi bani în 2022 – Cele mai importante evenimente cu promoții de anul acesta!

La începutul fiecărui an, majoritatea persoanelor încep să își facă tot felul de planuri, de la ce evenimente private vor avea, când își vor face concediul și unde, dar și dacă există momente cheie pe care le așteaptă. Dacă ești o persoană care vrea să fie pregătită cu cât mai mult timp înainte, înseamnă că vei face și calculele pentru cadourile pe care urmează să le iei prietenilor și familiei.

În cazul în care consideri că bugetul nu este suficient de mare pe cât de generos ai vrea să fii cu cei dragi, atunci există câteva momente de-a lungul anului, care îți vor fi extrem de folositoare. Dacă știi cam ce ai vrea să cumperi, trebuie doar să vezi dacă perioadele de reduceri sunt înainte de data la care ai nevoie de produsele respective.

De multe ori, perioadele de acest fel sunt bune nu doar pentru a cumpăra cadouri, ci și pentru a-ți achiziționa produse pe care ți le dorești de mult, ori pur și simplu pentru a avea diverse beneficii. Spre exemplu, cu ocazia sărbătorilor, vei avea atât prețuri mai mici la unele obiecte, cât și promoții pentru jocuri de noroc, iar cu ceva noroc, s-ar putea să prinzi discount-uri inclusiv la pachete de vacanță.

Exemple de cum să salvezi bani în 2022 fără a sacrifica din calitatea cadourilor pentru cei dragi

Există câteva momente în care să fii cu ochii pe reduceri, pentru a putea să iei ce îți propui, dar fără să îți depășești bugetul (prea mult). Spre exemplu, dacă vrei iei ceva partenerului sau partenerei, pentru Valentine’s Day sau Dragobete, este bine să faci shopping în Ianuarie.

În Februarie cam toate magazinele profită de aceste două ocazii pentru a crește prețurile, mai ales în zilele foarte apropiate de ele. Pe de altă parte, unele produse ar putea să fie mai ieftine, în funcție de ce anume vrei să dăruiești. Nu uita însă, uneori, ține și de norocul pe care-l ai, dar ideal este să îți faci planurile de shopping cât mai din timp.

Pe de altă parte, dacă de “amor” unele brand-uri profită pentru a crește prețurile, cu ocazia zilelor de Black Friday și Cyber Monday, care anul acesta vor fi pe 25 Noiembrie, respectiv 28 Noiembrie, lucrurile stau altfel. Aceste două zile, în teorie, sunt cele când magazinele au cele mai mari reduceri, când poți profita de oferte extrem de avantajoase.

În România însă, lucrurile stau puțin diferit. Multe magazine organizează (prea) multe perioade pe care le asociază cu “Black Friday”, în care au scăderi mici sau medii ale prețurilor. De asemenea, în ultimii ani au fost mai multe cazuri când valoarea unor produse a crescut înainte de BlackFriday, pentru ca în ziua respectivă să aibă o reducere “imensă”, dar ca prețul să fie la fel ca cel de cu poate 2 luni înainte. Adică, unele magazine folosesc reduceri false.

Alte momente cheie de care ai putea profita sunt reducerile sezoniere, fie că e vorba de cel rece și cel cald, fie că e vorba de fiecare anotimp în parte. Ai observat deja că în fiecare vară găsești bocanci foarte ieftini, că toamna sau iarna costumele de baie au prețuri extrem de mici.

Chiar dacă se află la coadă, perioadele reducerilor de sărbători nu pot fi neglijate. Însă, trebuie să ai grijă să le prinzi pe cele potrivite, să fii alert și să prinzi produsul când a fost ieftinit, dar înainte să nu mai fie pe stoc. Unele brand-uri își respectă clienții și au reduceri reale, în timp ce alții țin prea mult la profit și au discount-uri nesemnificative.

Dacă vrei să economisești bani în 2022 sau, cel puțin, să nu dai un salariu pe un cadou, încearcă să îl iei din timp, dar după cum spuneam, uneori depinde și ce noroc ai. De asemenea, străduiește-te să pui mai mult accent pe cât de util sau pe ce semnificație are, nu cât costă. În plus, nimeni nu trebuie să știe dacă ai folosit un cod de reducere sau dacă transportul a fost gratuit pentru că te-ai abonat la newsletter, nu?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *