Cine sunt românii care nu vor mai putea obţine permisul de conducere de la 1 ianuarie

scoala soferi, stiri, botosaniÎncepând cu 1 ianuarie, românii care vor să obţină permisul de conducere trebuie să aibă cel puţin zece clase absolvite. Așa că potrivit noilor reglemetări, începând de anul viitor permisul de conducere nu va mai putea fi obţinut de toată lumea. Pentru că au existat numeroase cazuti în care şoferii nu ştiau nici măcar să se semneze, de la anu românii nu vor mai putea să urmeze cursurile unei școli de șoferi dacă nu au cel puțin zece clase absolvite.

De asemenea, şoferii care suferă de boli de inimă sau de diabet vor trebui să se prezinte mai des la controale medicale, deoarece aceste afecţiuni le pot pune în pericol capacitatea de a reacționa la timp atunci când se află în trafic. Potrivit noilor reglementări, de la 1 ianuarie şoferii care sunt prinşi vorbind la telefon în timp ce se află la volan riscă să rămână pietoni timp 30 de zile.

Prin intermediul OUG 130/2021, Guvernul a stabilit plafonarea în continuare a valorii punctului de amendă, măsură începută în 2018. Punctul de amendă este fixat la 145 de lei între 1 ianuarie 2022 și 31 ianuarie 2022. Nu este exclus nici ca valoarea să se mențină neschimbată și în 2023, dar trebuie să așteptăm până la finele anului viitor o eventuală confirmare în acest sens.

Având în vedere faptul că punctul de amendă, în funcție de care se stabilesc amenzile rutiere, reprezintă, potrivit Codului rutier, “10% din salariul minim brut”, valoarea lui ar fi trebuit, începând de luna viitoare, să se majoreze. Mai exact, valoarea unui punct-amendă ar fi trebuit să fie, din 1 ianuarie 2022, 255 de lei, dacă autoritățile nu ar fi intervenit, conform avocatnet.ro. Ca referință, salariul minim brut pe țară pentru anul 2022 a fost fixat în luna octombrie a acestui an la 2550 de lei. La ora actuală, salariul minim brut pe țară are valoarea de 2300 de lei.

Sursa: Romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com