Ei sunt cei doi polițiști care l-au prins pe agresorul taximetristului de la Botoșani. „Am tras mai multe focuri de avertisment, iar el a continuat să fugă”

Firul evenimentului de la Suharău, în urma căruia un taximetrist a fost agresat și lăsat fără mașină, este povestit în detaliu de unul dintre polițiștii implicați în prinderea infractorului.  Andrei și Ciprian au fost cei care l-au încătușat pe bărbatul de 32 de ani din Constanța. După ce a avariat taxiul pe care îl furase, fugarul a încercat să se ascundă prin tufișurile de la marginea Suharăului. Nu avea cum să scape, pentru că pe urmele lui au ajuns și polițiști și din Pomârla, și din Darabani.

Eram schimbul 2 și mă întorceam de la un caz 112, împreună cu colegul meu, Ciprian. Ora 17:00 – o nouă sesizare prin 112. Primim datele esențiale de la dispecer. Era destul de grav. Pornim semnalele acustice și luminoase și, concomitent, îl contactăm pe cel care a sunat la 112.- Bună ziua! Sunt taximetrist, iar, la sfârșitul unei curse, am avut o neînțelegere cu un client. A refuzat să îmi plătească cursa. Imediat, a trecut la amenințări și, într-o fracțiune de secundă, mi-a înfipt o șurubelniță în obraz. S-a urcat la volanul taxiului meu și dus a fost! Am transmis semnalmentele bărbatului către toți colegii din zonă și, la scurt timp, am observat, în trafic, autoturismul cu pricina. Acum e acum…Am pornit după individ. Scurtă cursa, ce-i drept… cam 300 de metri.A intrat cu mașina în șanțul betonat de pe marginea drumului. Dar… era prea frumos să se încheie aici”, povestește agentul Andrei.

Tânărul oferă, de asemenea, despre momentul în care el și colegul său Ciprian au fost nevoiți să facă uz de armă pentru capturarea infractorului.

Bărbatul a ieșit din mașină și a fugit. -Stai! Poliția! (Am tot repetat!) -Stai! Vom folosi armamentul! Am tras mai multe focuri de avertisment, iar el a continuat să fugă în speranța că va scăpa. După aproximativ un kilometru, a intrat într-o zonă unde erau mai multe case părăsite și nu l-am mai zărit. În acel moment, au sosit și colegii noștri de la Secția 6 Poliție Rurală Pomârla, Bogdan B. și Bogdan Z., precum și Gabriel, de la Poliția Orașului Darabani și Remus, coleg jandarm. Am scotocit toată zona, întrebând și cetățenii dacă l-au văzut pe bărbat. Și bine am făcut! Pentru că am primit câteva indicii. Cu grijă, am încercuit zona unde părea că s-ar fi ascuns, iar, dintr-un tufiș, de lângă  una dintre casele părăsite, țâșnea cel pe care îl căutam. În următoarele minute, era imobilizat, încătușat și condus la sediu. Bărbatul a fost reținut și va fi prezentat în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă. Mai mult, cercetările au fost extinse și pentru conducere sub influența alcoolului”, a mărturisit politistul de la Secția 7 Poliție Rurală Darabani.

De altfel, intervenția celor doi polițiști a fost apreciată de conducerea Poliției Române.

Decizia luată de instanță în cazul tânărului de 32 de ani, care a bătut un taximetrist la Suharău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *